Boc: Acordul USL de desfiinţare a unor instituţii, ultima lovitură dată democraţiei

Fostul premier Emil Boc a catalogat acordul USL de desfiinţare a unor instituţii importante ale statului drept "ultima lovitură dată democraţiei, cireaşa de pe tort a compromiterii democraţiei şi statului de drept din România".
Fostul premier al României, Emil Boc. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
26.07.2012

Fostul premier Emil Boc a catalogat acordul USL de desfiinţare a unor instituţii importante ale statului drept "ultima lovitură dată democraţiei, cireaşa de pe tort a compromiterii democraţiei şi statului de drept din România".

"Ultima lovitură dată democraţiei o reprezintă scrisoarea angajament a liderilor coaliţiei şi a primului ministru de desfiinţare a CCR, ANI, DNA şi CNSAS. Este cireaşa de pe tort, în termeni negri, a compromiterii democraţiei şi statului de drept în România. Practic, este verdictul final al condamnării democraţiei şi a perspectivei statului de drept în România şi al pierderii definitive a credibilităţii externe a liderilor coaliţiei cu privire la aceste elemente", a spus Boc.

Presa a relatat azi despre actul semnat de liderii USL şi reprezentanţii Consiliului Naţional al Societăţii Civile şi care conţine acordul de principiu al USL pentru lista obiectivelor propuse de structurile Consiliului.

"Conducerea Uniunii Social Liberale (USL) este de acord, în principiu, cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Începând cu 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă definitivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC care l-a propus", se arată în act.

"Documentul prezentat în media nu are nicio legătură cu USL, întâmplător m-am uitat şi eu acolo şi sunt o mulţime de lucruri aberante. Nu am văzut niciodată acele pagini (cu obiectivele - n.r.), nu le-am semnat niciodată şi nu au nicio legătură cu acordul nostru", a replicat Ponta.

Documentul prevedea desfiinţarea Curţii Constituţionale, a Agenţiei Naţionale de Integritate şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la cererea a 53 de asociaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor