Vasile Blaga: Situaţia lui Sever Voinescu va fi analizată joi, la Constanţa

Vasile Blaga, PDL
Vasile Blaga, PDL (Epoch Times România)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional, că situaţia lui Sever Voinescu va fi discutată joi. Potrivit liderului formaţiunii, tot atunci se va face şi o analiză a situaţiei din organizaţia PDL Constanţa, chiar la faţa locului.

“Nu mai departe decât joi, cred, vom analiza situaţia din organizaţia Constanţa, pe baza unui program pe care îl va aproba Biroul Permanent Naţional şi o să discutăm la faţa locului. După ce ne lămurim din toate punctele de vedere, lunea viitoare o să facem propunerile necesare în Birou. Astăzi nu vorbim lucrul ăsta. Nu m-aş fi aşteptat de la un coleg din conducerea partidului, vicepreşedinte, să facă campanie pentru un candidat al unui alt partid“, a declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai menţionat că nu vrea să îngrădească dreptul la opinie colegilor care fac declaraţii în afara partidului, dar, din punct de vedere al partidului, ar fi corect ca aceştia să se exprime în interiorul formaţiunii.

“Sigur că din punct de vedere al partidului, corect ar fi să spui punctele de vedere în interior şi noi am invitat de fiecare dată, şi în BPN şi în alte întâlniri informale, colegii care doresc şi au păreri să le spună fără nicio problemă. Nu există din acest punct de vedere nicio frână, dar alţi colegi care au făcut, din păcate, lucruri inadmisibile, adică campanii împotriva partidului, conducând campanii ale contracandidaţilor noştri din partea altor partide, aici o să analizăm situaţiile de la caz la caz şi o să propunem Biroului Permanent măsurile care se impun perfect statutar“, a adăugat democrat- liberalul Vasile Blaga.

Liderul organizaţiei PDL Constanţa, Gigi Chiru, a declarat înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional că, în opinia sa, Sever Voinescu ar trebui demis din partid, acuzându-l pe fostul vicepreşedinte PDL că s-a implicat în campania candidatului PPDD Maria Stavrositu la alegerile parlamentare.