Mesajul lui Rus către Băsescu şi Antonescu: În spatele deciziilor lor se află un popor

Ioan Rus
Ioan Rus (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
06.08.2012

Ministrul demisionar de la Interne, Ioan Rus, le-a adresat un mesaj celor doi preşedinţi ai României, cel suspendat - Traian Băsescu şi cel interimar - Crin Antonescu şi tuturor politicienilor, cărora le-a cerut să aibă grijă de ţară.

"Politicienilor români, începând tot cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, le spun cu toată modestia că în spatele lor şi a deciziilor lor se află totuşi un popor şi o ţară", a declarat Ioan Rus.

El şi-a exprimat speranţa că cei care vor veni după el la MAI să nu permită implicarea instituţiei în bătălii pentru putere.

Rus şi-a anunţat, luni, demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pe motiv că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

"Asupra mea şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumărate discuţii de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare", a spus Ioan Rus.

Ministrul demisionar a mai precizat că nu poate accepta ca MAI să fie părtaş "la ceva ce nu înseamnă lege, ce nu înseamnă respectarea legii în România" şi a mulţumit profesioniştilor din MAI care şi-au făcut datoria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor