"Black Friday" la PRU. PACT denunţă o tentativă de mită electorală

"Vinerea Neagră a democraţiei". Partidul România Unită a intrat în atenţia AEP după ce a demarat o inedită operaţiune de tip "Black Friday" pentru a-şi mări numărul de membri.
Sebastian Burduja
Sebastian Burduja (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidului România Unită a fost dat pe mâna Autorităţii Electorale Permanente pentru "tentativă de mită electorală" de Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT), reiese dintr-un comunicat remis vineri de partidul condus de Sebastian Burduja.

"Pe site-ul său oficial, PRU a demarat o campanie intitulată "Black Friday la PRU" prin care promit "smartphoneuri Samsung, Iphone, Huawei, etc." celor care se înscriu în partid pe 18.11.2016, după orele 00:00. PACT consideră că prin această campanie, PRU încalcă din nou legea", se arată în comunicatul citat.

Potrivit legii, "promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. (…)" Nu intră în incidenţa legii materiale electorale de propagandă" a căror valoare nu depăşeşte 10 lei fără TVA pentru fiecare articol, fără ca aceste bunuri să poată fi alimente, băuturi alcoolice sau nealcoolice ori produse din tutun."

"După ce au racolat mai mulţi politicieni cercetaţi penal de la alte partide, PRU a găsit o nouă modalitate lamentabilă de a-şi mări numărul de membri. În lipsa unui program politic serios şi coerent, Partidul România Unită preferă cumpărarea simpatiei votanţilor prin mijloace ilegale", a subliniat PACT.

Reamintim că Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor a sesizat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la înfiinţarea celebrei grupări paramilitare a PRU denumite "Patrula lui Vlad Ţepeş".