Biroul lui Pelosi, implicat direct în eşecul protejării Capitoliului, dezvăluie noi mesaje şi e-mailuri

Nancy Pelosi
Nancy Pelosi (Chip Somodevilla/Getty Images)
Epoch Times România
07.01.2023

Biroul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a fost implicat direct în planul de securitate al Capitoliului - în care oficialii au declarat că au fost "refuzaţi din nou şi din nou" atunci când au cerut resursele necesare pentru a proteja complexul de clădiri în timpul revoltei din 6 ianuarie 2021, relatează site-ul de ştiri Zero Hedge.

Potrivit mai multor mesaje text şi e-mailuri făcute publice miercuri de republicanii din Camera Reprezentanţilor, Capitoliul a fost lăsat vulnerabil pe 6 ianuarie ca urmare a eşecurilor conducerii democrate din Cameră, precum şi a oficialilor din cadrul Poliţiei Capitoliului, care au lăsat ca preocupările legate de "optica" ofiţerilor înarmaţi şi a membrilor Gărzii Naţionale să prevaleze asupra unui nivel adecvat de personal, având în vedere protestele evidente care urmau să aibă loc.

Raportul, întocmit de către reprezentanţii republicani Rodney Davis, Jim Banks, Troy Nehls, Jim Jordan şi Kelly Armstrong, cuprinde rezultatele a luni de investigaţii în jurul evenimentelor din 6 ianuarie, pe care Comitetul J6 condus de democraţi nu a reuşit să le desfăşoare, susţine Just the News.

"Eşecurile conducerii şi ale forţelor de ordine din cadrul Capitoliului SUA au lăsat complexul vulnerabil pe 6 ianuarie 2021. Cu toate acestea, ancheta condusă de democraţi în Camera Reprezentanţilor nu a ţinut cont de aceste eşecuri instituţionale care au expus Capitoliul la violenţe în acea zi", conchide raportul republicanilor (GOP), care a subliniat, de asemenea, că Poliţia Capitoliului a început să primească avertismente specifice în decembrie 2020 cu privire la violenţe potenţial semnificative planificate împotriva Capitoliului şi a legislatorilor de către protestatari furioşi care intenţionau să conteste certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2020.

"Înainte de acea zi, Poliţia Capitoliului (USCP) obţinuse suficiente informaţii de la o serie de canale pentru a anticipa şi a se pregăti pentru violenţele care au avut loc", se arată în raport. "La 6 ianuarie 2021, manifestanţi agresivi au atacat ofiţeri de poliţie, au pătruns în Capitoliul SUA, au deteriorat bunuri şi au interferat temporar cu certificarea alegătorilor prezidenţiali şi viceprezidenţiali ai statelor în cadrul sesiunii comune a Congresului".

Conform Just the News, cele mai explozive dezvăluiri au implicat mesaje text şi e-mailuri care arată că doi angajaţi cheie din biroul lui Pelosi au participat la întâlniri regulate pentru a discuta planul de securitate pentru 6 ianuarie, care datează de la începutul lunii decembrie 2020, şi că principalul consilier al lui Pelosi a editat chiar unele dintre planuri. Cele mai multe dintre aceste discuţii şi întâlniri au exclus parlamentarii republicani din Cameră, notează raportul.

"Ofiţerul de serviciu de atunci al Camerei, Paul Irving - care a făcut parte din consiliul de poliţie al Capitoliului în virtutea funcţiei sale - a cedat presiunilor politice din partea biroului preşedintelui Pelosi şi a conducerii democrate a Camerei, ceea ce a condus la evenimentele din 6 ianuarie 2021", se arată în raport. "El s-a coordonat îndeaproape cu preşedinta şi cu personalul ei şi i-a lăsat pe republicani în afara discuţiilor importante legate de securitate".

"Raportul nostru scoate la iveală partizanatul, incompetenţa şi indiferenţa care au dus la dezastrul din 6 ianuarie şi rolul principal pe care preşedinta Pelosi şi biroul său l-au jucat în eşecul de securitate de la Capitoliu", a declarat reprezentantul Jim Banks. "Spre deosebire de simulacrul de comitet din 6 ianuarie, republicanii din Camera Reprezentanţilor au produs un raport util care va menţine siguranţa Capitoliului şi a ofiţerilor USCP fără putere de citaţie şi fără buget."

În urma evenimentelor din 6 ianuarie, Pelosi l-a forţat pe Irving, ofiţerul de serviciu al Camerei, să demisioneze, după care un membru al personalului din vechiul birou al lui Irving a trimis un e-mail fulminant sugerând că liderii democraţi i-au aruncat pe Irving şi pe şeful poliţiei Capitoliului, Steve Sund, în gura lupilor pentru a-şi acoperi propriile eşecuri în asigurarea unei securităţi adecvate.

"Pentru reacţia instinctivă a preşedintei Camerei la evenimentul fără precedent de ieri (şi Dumnezeu ştie cum trăieşte Congresul pentru reacţiile sale instinctive şi la naiba cu consecinţele viitoare...), pentru a vă cere imediat demisia ... după ce aţi fost refuzat din nou şi din nou pentru echiparea corespunzătoare a securităţii Capitoliului (şi am SCRIS mai multe dintre aceste mărturii) ... şi pentru a vă învinovăţi personal pentru că departamentul nostru a făcut tot ce a putut cu ceea ce a avut la dispoziţie şi cu dimensiunea relativ mică a departamentului nostru şi resursele limitate de ofiţeri... şi pentru că alte agenţii au intervenit pentru a ajuta doar o fracţiune prea târziu ... din nou, faptul că Congresul vă cere demisia este spectaculos de nedrept, incorect şi nejustificat", a scris membrul personalului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor