Birchall: E inadmisibil şi regretabil că un personaj din "Vara Ispitelor" să ajungă secretar de stat şi să i se delege Direcţia de Avizare

Ana Birchall
Ana Birchall (Ana Birchall)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a criticat, miercuri, numirea unui fost participant la emisiunea “Vara ispitelor” în funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, precum şi decizia ministrului Stelian Ion de a plasa în coordonarea acestuia cele mai importante direcţii din minister, inclusiv Direcţia Avizare Acte Normative. Potrivit lui Birchall, această decizie este “inadmisibilă şi regretabilă” şi ar putea duce la căderea USR-ului în sondaje.

“Am tot zis că gata, nu mai scriu nimic de noul model de politician harnic şi muncitor / pentru-al ţării mândru viitor (altă rimă n-am găsit). Şi chiar nu vreau să fiu înţeleasă greşit, îi admir pe mulţi şi am şi câţiva buni prieteni printre ei. Dar zău aşa, spuneţi şi voi, puteam eu oare să nu remarc, împreună cu voi, aşa o ‘emoţie’ pătrunzătoare şi dătătoare de... ‘noroc consolidat’? Ce, nu ştiaţi vorba aceea românească că ce-şi face omul cu mâna lui se cheamă ‘noroc consolidat’? Eh, uite că vă învaţă dom' secretar de stat de la Ministerul Justiţiei... atât de emoţionat de ‘demnitatea primită’ ... ‘demnitate’ primită exclusiv pe criterii politice!

Cât despre ziua de azi, vă urez să o aveţi frumoasă şi plină de bucurii, nu ‘plină de muncă’ şi de alte lucruri importante, ca ale domnului secretar de stat de la MJ, venit de la Piperea ( atât de mult lăudat şi promovat de Sputnik!) via ‘Vara Ispitelor’! Offf... că grea mai e şi viaţa asta de demnitar în ziua de azi! Acum pe un ton serios, este inadmisibil şi regretabil că un asemenea personaj a ajuns secretar de stat la Ministerul Justiţiei iar ministrul i-a delegat şi direcţia de avizare, o direcţie cheie în MJ! Vorbim totuşi de Ministerul Justiţiei....decât un secretar de stat aşa mai bine fără!”, a precizat Birchall, pe pagina sa de Facebook.

Ana Birchall a reacţionat la următorul mesaj postat recent de noul secretar de stat Alexandru Dimitriu pe pagina sa de Facebook: “Am ajuns acasă după prima zi plină de muncă la Ministerul Justiţiei. Aseară nu am reuşit să dorm mai mult de ora 3:30, emoţia demnităţii primite, aşa că am ajuns la minister la ora 5. Sunt foarte multe lucruri de făcut, dar cel mai important lucru este că oamenii care lucrează aici sunt foarte bine pregătiţi. Avem noroc, dar din punctul ăsta norocul ni-l consolidăm singuri, prin ceea ce vom face”.

De asemenea, fostul ministru al Justiţiei i-a sfătuit pe susţinătorii şi simpatizanţii partidului condus de Dan Barna să nu “năvălească” asupra ei cu critici înainte de a se întreba sincer dacă nu cumva aşteptau mai multă “decenţă şi maturitate” de la noua generaţie de politicieni promovată cu voturile şi încrederea lor.

“Sincer? Eu vă răspund că da! Sigur am mai multe aşteptări de la noua generaţie de politicieni pentru că dacă ei nu performează şi se ţin de glumiţe, de ‘emoţii’ de PR, de bla bla numai de imagine şi nu vin urgent cu FAPTE...să nu ne mirăm dacă în sondaje vor creşte alţii ...şi nu cred că e chiar ok!”, a adăugat Birchall.

Reamintim că, luna trecută, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, şi-a delegat cele mai importante atribuţii noului secretar de stat Alexandru Dimitriu, fost asociat la casa de avocatură Piperea & Asociaţii şi cunoscut opiniei publice după ce a fost ispita Cosminei Păsărin în emisiunea “Vara ispitelor”.

Iniţial, pe site-ul Ministerului Justiţiei era menţionat că Stelian Ion răspundea de cele mai importante 23 de structuri ale ministerului – de la Direcţia Corpul de Control al ministrului şi Serviciul informaţii clasificate, până la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu. Însă, acea listă s-a subţiat ulterior, după plasarea celor mai importante direcţii din Minister în coordonarea secretarului de stat Alexandru Dimitriu. Mai exact, acesta va coordona Direcţia Avizare Acte Normative, Direcţia Contencios, Direcţia Resurse Umane, Direcţia Economică, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie şi Oficiul Naţional pentru Registrul Comerţului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne