Birchall, anunţ surpriză: Candidez pentru funcţia de Preşedinte al României

Ana Birchall (Ana Birchall)
:Loredana Diacu
18.06.2024

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall anunţă că a decis să candideze pentru funcţia de Preşedinte al României. Anunţul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

"Am fost crescută să nu-mi plec capul şi să nu-mi feresc privirea în faţa nedreptăţii. Am fost educată şi m-am pregătit profesional să fiu cinstită, responsabilă, să înţeleg legile şi să le folosesc pentru binele oamenilor. Acest lucru mi l-au insuflat bunicii şi părinţii mei. Să am curaj să mă lupt pentru ceea ce este drept.

Candidez pentru că iubesc această ţară. Fără compromisuri. Am simţit mereu că este datoria mea să răspund nevoilor şi speranţelor românilor.

România nu îşi poate descătuşa potenţialul, nu poate creşte, atâta timp cât totul se clădeşte pe nisipurile mişcătoare ale corupţiei organizate şi ale imposturii.

Sunt milioane de voci de români care cer o ţară în care să creadă. Sunt aici să le fac vocile să răsune clar şi răspicat. Să le redau încrederea", scrie, pe Facebook, Ana Birchall.

„România are nevoie de un preşedinte imparţial şi independent, nu de un preşedinte care să fie în realitate un preşedinte de partid sub sau o mari-onetă a baronilor sau a grupurilor de interese. Un preşedinte care să reprezinte toţi românii, nu jocurile de culise sau ordinele şoptite de X sau Y. Sunt singurul candidat cu adevărat independent pentru o Românie cu ade-vărat independentă şi dreaptă cu toţi românii. Voi fi primul preşedinte cu studii de drept din istoria României, o garanţie a justiţiei independente şi a respectului pentru Constituţie şi pentru lege. Am luptat, lupt şi voi continua să lupt pentru a face România un stat european respectat, cu oameni mândri şi cu credinţă în viitor”, adaugă ea pe site-ul propriu.

Ana Birchall a fost ministră a Justiţiei, în Guvernul Dăncilă. Şi-a pierdut funcţia după ce a propus amendarea Codului Penal după crimele de la Caracal. De asemenea, ea i-a enervat pe cei de la conducerea PSD după ce a pledat pentru desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor

Ulterior a fost exclusă şi din PSD, motivul invocat de social-democraţi fiind că a votat pentru învestirea Guvernului Orban, ceea ce contravenea direcţiei agreate de partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor