Bill şi Melinda Gates divorţează după 27 de ani

Regele vaccinurilor şi fost fondator al gigantului Microsoft - Bill Gates - împreună cu Melinda Gates, octombrie 2010
Regele vaccinurilor şi fost fondator al gigantului Microsoft - Bill Gates - împreună cu Melinda Gates, octombrie 2010 (Win McNamee/Getty Images)

Bill Gates, fostul CEO al Microsoft şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a declarat, luni, într-o postare pe Twitter, că el şi soţia sa, Melinda Gates, divorţează după de 27 de ani de căsnicie.

„După ce ne-am gândit o perioadă de timp şi am încercat ca relaţia noastră să continue, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre”, a sunat declaraţia celor doi. „În ultimii 27 de ani, am crescut trei copii incredibili şi am construit o fundaţie care funcţionează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viaţă sănătoasă şi productivă”, se spune în declaraţie.

Cei doi nu au furnizat alte detalii despre ruptură. Cuplul a postat declaraţia pe conturile lor de Twitter.

„Continuăm să credem în această misiune şi ne vom munci împreună la fundaţie, dar nu mai considerăm că putem continua ca un cuplu în următoarea fază a vieţii noastre”, a spus Gates. „Cerem spaţiu şi confidenţialitate pentru familia noastră, pe măsură ce începem să navigăm în această nouă viaţă.”

Se crede că cei doi s-au cunoscut în 1987 după ce s-au întâlnit la o expoziţie comercială din New York. S-au căsătorit în ziua de Anul Nou în 1994.

Melinda Gates a lucrat o perioadă scurtă pentru Microsoft, ajungând director general al produselor informatice, dar a părăsit compania în 1996.

Cei doi au fondat Fundaţia Bill şi Melinda Gates în 2000 şi au donat zeci de miliarde de dolari.

Potrivit revistei Forbes, Bill Gates este a patra cea mai bogată persoană din lume. Melinda Gates a fost numărul 5 pe lista celor mai puternice femei din lume a Forbes, alcătuită în 2020.

Anunţul survine la aproximativ doi ani după ce CEO-ul Amazon Jeff Bezos şi fosta sa soţie MacKenzie Scott au anunţat că vor divorţa. Scott a anunţat la începutul acestui an că s-a recăsătorit cu Dan Jewett, profesor la o şcoală din Seattle.

„Vrem să facem cunoscut oamenilor o schimbare în viaţa noastră. După cum ştiu familia şi prietenii apropiaţi, după o lungă perioadă de explorare iubitoare şi separare, am decis să divorţăm şi să continuăm viaţa ca prieteni”, a citat tweet-ul lor la momentul respectiv.

„Ne simţim incredibil de norocoşi că ne-am întâlnit şi suntem profund recunoscători pentru fiecare an al căsătoriei noastre. Dacă am fi ştiut că ne vom despărţi după 25 de ani, am lua-o de la început”, scrie în postare.