Berlusconi a plătit pentru protecţia mafiei, potrivit instanţei din Italia

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a plătit în anii 1970 mafia siciliană ca să-i protejeze pe el şi pe familia sa pentru a nu fi răpiţi, a declarat marţi cea mai înaltă instanţă de apel din Italia.
Fostul premier italian, Silvio Berlusconi (FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
25.04.2012

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a plătit mafia siciliană ca să-i protejeze pe el şi pe familia sa pentru a nu fi răpiţi, la mijlocul anilor 1970, a declarat marţi cea mai înaltă instanţă de apel din Italia, potrivit unui raport Reuters.

Protecţia Cosa Nostra "nu a fost gratuită", a declarat curtea, adăugând că magnatul mass-media a fost o victimă a extorcării.

"Berlusconi a acordat Mafiei sume mari de bani", a relatat Curtea Supremă de Casaţie într-un document de 146 de pagini, care explică decizia sa de luna trecută de a anula un proces împotriva lui Marcello Dell'Utri, un sicilian care a lucrat pentru Berlusconi în acei ani.

În 1970, organizaţiile criminale italiene răpeau oameni bogaţi sau pe copiii lor, de multe ori în nordul bogat al ţării şi cereau răscumpărare.

Exemplul cel mai cunoscut a fost cel al lui John Paul Getty III, nepotul baronului petrolului John Paul Getty Senior, care a fost răpit în centrul Romei şi ţinut captiv timp de 5 luni de mafia Calabria, în 1973. Urechea lui Getty a fost tăiată şi trimisă unui ziar italian, pentru a forţa familia să plătească răscumpărarea.

Vittorio Mangano, un mafiot sicilian condamnat ulterior pentru omor, a locuit în casa lui Berlusconi din apropiere de Milano, la mijlocul anilor 1970, pentru a îngriji caii. În acel moment, Berlusconi avea doi copii mici cu prima lui soţie.

Berlusconi, subminat de scandaluri sexuale şi de corupţie, a fost nevoit să demisioneze din funcţia de prim-ministru în noiembrie anul trecut şi a fost înlocuit de tehnocratul Mario Monti, după ce Italia s-a confruntat cu riscul de a se cufunda într-o criză a datoriilor în stil grecesc.

El susţine că magistraţii de stânga au dus zeci de ani o campanie pentru înlăturarea sa de la putere şi subminarea democraţiei.

Berlusconi este în prezent inculpat în cinci procese, unul pentru acuzaţiile că ar fi plătit pentru a face sex cu o prostituată minoră, iar celelalte pentru acuzaţii de fraudă şi corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor