Benjamin de Rothschild este luat dintre noi la numai 57 de ani

Benjamin de Rothschild
Benjamin de Rothschild (GARI GARAIALDE/GETTY IMAGES)

Baronul Benjamin de Rothschild, unul dintre marii bancheri apropiaţi de China comunistă, a murit vineri de un atac de cord la numai 57 de ani.

"Ariane de Rothschild şi fiicele sale sunt extrem de triste să anunţe moartea soţului şi a tatălui lor, Benjamin de Rothschild în urma unui atac de cord la domiciliul familiei Pregny în după-amiaza zilei de 15 ianuarie 2021", a spus familia într-un comunicat.

Baronul Benjamin de Rothschild a fost preşedintele familiei Edmond de Rothschild Holding SA, cu sediul la Geneva, specializată în activităţi bancare private şi de gestionare a activelor. El a preluat conducerea grupului după moartea tatălui său, Edmond, în 1997. Valoarea activelor grupului este estimată la aproape 200 miliarde USD.

Benjamin de Rothschild a fost cunoscut pentru apropierea sa economică de China şi pentru îndemnurile de a investi în economia păstorită de Partidul Comunist Chinez: ”Ştiaţi că până acum 250 de ani China era cea mai puternică ţară din lume? Avem deja o sucursală în Hong Kong şi lucrăm cu Banca Chinei. Vrem să ne concentrăm atenţia în acea regiune”, declara bancherul cu ani în urmă. De asemenea a fost cunoscut pentru declaraţiile sale legate de capitalism "Modelul capitalist american a eşuat (...) Statele Unite sunt terminate, cel puţin pentru moment".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură