Bătaie pe averea lui Dinu Patriciu. În tabere opuse se află fiicele din prima căsătorie şi o fostă soţie

Dinu Patriciu
Dinu Patriciu (Epoch Times România)
Andrei Popescu
06.12.2023

La aproape un deceniu de la decesul lui Dinu Patriciu, cel mai bogat român înainte să moară în 2014 din cauza unui cancer la ficat, văduva omului de afaceri şi fiicele lui se războiesc pe o avere estimată la 2,3 miliarde de euro, relatează Ziare.com, citând un raport cancan.ro.

În averea lăsată de Patriciu intră o vilă în Snagov (8 milioane de euro), încă două în Bucureşti (1,5 milioane de euro şi 3 milioane de euro), dar şi alte proprietăţi de peste zece milioane de euro din Paris (ansamblu imobiliar: apartament, garsonieră-studio şi două locuri de parcare) sau în Caraibe (vila l’Oasis şi terenul aferent, situate la malul mării Terres Basses).

Potrivit sursei citate, Dana Patriciu, de care Dinu Patriciu a divorţat în 2012, a arătat că, în timpul căsătoriei, părţile au dobândit mai multe bunuri comune constând în bunuri imobile şi mobile, inclusiv tablouri, bijuterii, acţiuni şi părţi sociale la diverse societăţi din nouă ţări, indicând cota de contribuţie a soţilor ca fiind cea de 50%-50%. Dana Patriciu a indicat valoarea masei partajabile la 2,3 miliarde de euro, stabilindu-se o taxă de timbru în valoare de 15 milioane de euro.

De partea cealaltă, în proces se află cele două fiice ale lui Patriciu, din prima căsătorie, Ana şi Maria Patriciu, care se bazează pe faptul că tatăl lor dorea să-i lase fostei soţii doar 3% din avere, considerând că veniturile ei anuale au fost de cel puţin 30 de ori mai mici faţă de cele realizate de el.

Conform site-ului citat, în calculul averii lui Patriciu intră şi o colecţie de artă formată din tablouri, sculpturi (10 milioane de euro) – despre care acesta a precizat că a achiziţionat-o exclusiv -, autoturisme (1.8 milion de euro) şi obiecte de uz personal constând în ceasuri, genţi şi bijuterii (4 milioane de euro).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor