Băsescu: USR-PLUS, un soi de neo-marxişti. Nimeni nu se va convinge că sunt o gogoaşă până nu vor guverna

Traian Basescu
Traian Basescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, duminică seara, la România TV, că nimeni nu se va convinge că cei din USR-PLUS sunt "o gogoaşă" decât după ce vor guverna, atunci urmând să se vadă "dacă mai rămâne din ei măcar cât a rămas din Dan Diaconescu".

"Cred că aşa a fost proiectat USR, să devină o forţă politică ce urmează să răspundă dezideratelor de partid nou şi oameni politici noi. Trebuie s-o recunoaştem că abordările lor sunt destul de proaspete, pe de o parte, oamenii sunt destul de proaspeţi şi nimeni nu se va convinge că sunt o gogoaşă până când nu vor guverna. După ce vor guverna, vom vedea dacă mai rămâne măcar cât a rămas din Dan Diaconescu. E puţin răutăcioasă observaţia mea, pentru eu îi consider un soi de neo-marxişti, mai ales când vine şi domnul Cioloş cu teoriile de bază, cu trăitul la comun, cu renunţarea la valorile creştine, care până la urmă sunt cheia existenţei Europei, nu numai a poporului român, cu spiralele de la cei ai domnului Bivolaru. E o viaţă complicată", a declarat Băsescu, citat de Digi24.

În altă ordine de idei, liderul PMP a opinat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă tot posibilul să o aducă pe şefa PSD Viorica Dăncilă în turul al doilea al prezidenţialelor, pentru că dacă va rămâne în competiţie cu Cioloş sau Dan Barna, ar putea pierde.

"Doamna Dăncilă va trebui să candideze, îi place sau nu îi place lucrul acesta, pentru că tot ea e plătitor al neintrării în turul doi. Nu există nicio variantă în care Iohannis să nu intre în turul doi. Nu e posibil aşa ceva. Klaus Iohannis este singurul care în mod garantat intră în turul doi. Marea problemă este cu cine intră. Spre exemplu, Iohannis ar avea mandatul al doilea garantat dacă intră în turul doi cu doamna Dăncilă, cu reprezentatul PSD. De ce? Pentru că în turul doi electoratul USR l-ar vota pe Iohannis. Dacă intră cu Barna, în turul doi electoratul PSD va vota cu Barna sau cu Cioloş şi nu cu Iohannis, ceea ce ridică probleme uriaşe. După părerea mea, Iohannis trebuie să facă tot ce poate să o aducă pe doamna Dăncilă în turul doi, şi nu pe Barna sau Cioloş", a precizat Băsescu.