Băsescu: Parlamentul şi Guvernul să tragă o linie roşie groasă, de separaţie faţă de servicii şi DNA

Atât instituţiile politice, cât şi instituţiile de forţă trebuie să înţeleagă faptul că amestecul unora în activitatea şi atribuţiile celorlalte este ilegal, a atras atenţia liderul PMP Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Noul Parlament şi Guvern trebuie să tragă o linie roşie groasă, de separaţie faţă de serviciile de informaţii şi de Direcţia Naţională Anticorupţie, a scris joi, pe contul său de Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Avem nevoie de un moment zero, iar acest moment este acum. Avem un Parlament proaspăt ales. În câteva zile, vom avea şi un nou guvern. Este esenţial ca aceste instituţii nou alese să tragă o linie roşie groasă, de separaţie, între ele, pe de o parte, şi atotputernicele servicii de informaţii plus DNA, pe de altă parte.

Atât instituţiile politice, cât şi instituţiile de forţă trebuie să înţeleagă faptul că amestecul unora în activitatea şi atribuţiile celorlalte este ilegal, neconstituţional. Altfel, riscul distorsionării grave a funcţionării democratice a instituţiilor politice este major. Deci, fără compromisuri", a declarat Traian Băsescu.