Băsescu îi dă lecţii lui Iohannis: Greşit, domnule Preşedinte!

Liderul PMP Traian Băsescu a reacţionat după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a decis să-l desemneze pe social-democratul Sorin Grindeanu în funcţia de premier al României.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis a greşit atunci când a anunţat, printr-un simplu comunicat, desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcţia de prim-ministru al României, a opinat vineri, pe contul său de Facebook, liderul PMP Traian Băsescu.

"Greşit, domnule Preşedinte! Anunţarea desemnării Primului – ministru nu se poate face printr-un simplu comunicat. Dacă tot aţi decis să faceţi o desemnare, fie ea şi nepotrivită, din respect pentru români, dar şi din respect pentru relaţia instituţională, era obligatoriu să faceţi acest anunţ extrem de important pentru România într-o declaraţie făcută de dumneavoastră personal de la Palatul Cotroceni.

Că la această declaraţie ar fi fost bine să fie alături de dumneavoastră şi desemnatul, este altă socoteală. Vă va fi greu să cereţi relaţii instituţionale corecte atât timp cât dumneavoastră nu le generaţi prin propriul comportament", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.