Băsescu, despre plângerea penală a USL: Oamenii aceştia nu ştiu ce-i democraţia

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a criticat atitudinea membrilor USL care au depus o plângere penală împotriva sa pentru că ar fi manipulat mass-media din România şi din străinătate.
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu. (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)
Cristina Boiangiu
20.07.2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a criticat atitudinea membrilor USL care au depus o plângere penală împotriva sa pentru că ar fi manipulat mass-media din România şi din străinătate.

"Ar trebui să îmi spună un singur ziarist străin cu care eu am vorbit sau un singur ziarist român cu care eu am vorbit, înainte să facă asta. Însă, în mod categoric, oamenii aceştia nu ştiu ce-i democraţia. După ei, n-ai voie să vorbeşti", a afirmat Băsescu, care a fost acuzat, alături de alte 14 persoane, că ar fi dat informaţii eronate.

El a mai declarat că USL face rău românilor deoarece România riscă să fie sancţionată prin limitarea dreptului la liberă circulaţie în spaţiul european. "Marea problema este că atunci când nu mai îndeplineşti criteriile politice rişti să nu mai poţi să circuli liber în Europa. Ponta va circula şi cu parlamentarii şi cu Antonescu, pentru că vor avea paşaport diplomatic, dar românii şi-au dobândit dreptul de a circula liber în Europa, de a munci în Europa, tinerii să-nveţe în universităţi din Uniunea Europeană", a spus Băsescu.

Preşedintele suspendat este de părere că oamenii de la USL ar trebui să-şi recunoască greşelile şi să fie responsabili.

USL a depus, joi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu şi a altor 14 persoane, pentru "răspândire de informaţii false", pentru "defăimarea" ţării şi a naţiunii şi pentru "periclitarea siguranţei economiei naţionale şi a stabilităţii monedei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor