Băsescu a avertizat asupra riscului accesului la putere al extremiştilor în discuţia cu Rompuy

Preşedintele Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)
Epoch Times România
25.04.2012

Traian Băsescu a subliniat, în cadrul întrevederii cu Herman Van Rompuy de miercuri, riscul ca formaţiuni extremiste să acceadă la putere în statele UE.

Cei doi lideri au trecut în revistă ”evoluţiile” formaţiunilor radicale din UE, prilej cu care preşedintele României a subliniat că ”există un risc pe care trebuie să-l prevenim, acela de a nu da acces la putere formaţiunilor extremiste, fie că ele sunt în vechea Europă sau în Europa mai nouă”.

Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, a obţinut un scor istoric la alegerile prezidenţiale din Franţa, de duminică. Cele aproape 20 de procente obţinute de candidata formaţiunii extremiste de dreapta au provocat îngrijorare în rândul presei europene şi a analiştilor. Există temeri că aceasta ar putea juca un rol de arbitru în politica franceză.

Un alt partid extremist, PVV, joacă un rol important pe scena politică olandeză. Formaţiunea de extremă dreapta a provocat, luni, demisia guvernului condus de Mark Rutte, în urma eşecului negocierilor privind reduceri bugetare de miliarde de euro.

PVV sprijinea guvernul minoritar al lui Rutte în Parlament, iar unii analişti şi politicieni din Bulgaria şi România au acuzat, de mai multe ori, faptul că poziţia Olandei faţă de aderarea celor două ţări la Spaţiul Schengen este influenţată de agenda extremiştilor conduşi de Geert Wilders.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor