Baschet masculin - Dragan Petricevic, noul antrenor al echipei CSU Atlassib Sibiu

(Al Bello / Getty Images)
Epoch Times România
05.06.2012

Dragan Petricevic este noul antrenor principal al echipei masculine de baschet CSU Atlassib Sibiu, după cum anunţă site-ul oficial al clubului.

Petricevic, sârb născut în Bosnia, a semnat un contract pe o perioadă de trei ani, el fiind unul dintre cei mai titraţi antrenori ai ultimului deceniu în România.

"Să fiu sincer, nu m-am gândit că mă voi întoarce în ţară aşa de repede, dar propunerea venită din partea lui CSU Sibiu m-a bucurat foarte mult şi m-a încântat, deoarece este vorba de un oraş care respiră baschetul şi asta am spus-o de foarte multe ori şi înainte să vin aici ca antrenor", a explicat Petricevic într-un interviu.

Tehnicianul a apreciat că Sibiul "are o mare tradiţie, chiar cea mai longevivă tradiţie dintre toate echipele din divizia A. Este un club foarte bine organizat. Chiar dacă a avut o problemă de rezultate în sezonul trecut, CSU Sibiu este un club care se recomanda prin seriozitate".

"Baschetul a progresat în ceea ce priveşte întregul campionat al României. A progresat şi valoric şi interesul este şi mai mare. Noi ne dorim să fim în grupul echipelor care vor juca un baschet de calitate", a spus Petricevic, subliniind că obiectivul este apropierea, "în prima fază, de vârful clasamentului baschetului românesc", iar în primul an "obiectivul trebuie să fie reintrarea în play-off".

"După ce vom intra în play-off ne vom gândi la targetul următor, pentru sezonul 2012-2013. Practic este un proiect pe trei ani de zile, la capătul căruia ne dorim să ajungem în vârful clasamentului sau undeva să fim o ameninţare reală pentru vârful clasamentului în campionatul naţional de baschet", a afirmat antrenorul.

Petricevic a precizat că va avea un lot de 14 jucători: "nu folosesc formularea de jucători străini şi români. Pentru mine toţi sunt jucători şi eu nu fac diferenţa între ei sau între culoarea pielii. Am nevoie de 12 jucători capabili să joace şi de încă doi jucători tineri şi de perspectivă".

Dragan Petricevic a subliniat că nu a luat nicio decizie în privinţa lotului: "Eu nu mă iau după statistici. Bineînţeles că părerile celor din conducere, a fostului antrenor principal Cătălin Vulc şi a secundului Cristi Crăciun vor conta foarte mult pentru mine. Apoi mă voi gândi foarte serios pe cine oprim şi pe cine nu oprim în lot. De asta sunt acum aici, ca să conturez până la finele lunii iunie lotul pentru sezonul viitor în proporţie de 90 la sută".

Reunirea echipei este fixată pentru începutul lunii august.

Petricevic (43 ani) a antrenat pe U Mobitelco Cluj Napoca, Politehnica Iaşi, West Petrom Arad, CSU Asesoft Ploieşti, Farul Constanţa şi BC Timişoara, precum şi naţionala României între 1996-1998, dar şi în anul 2000. Ultima oară, tehnicianul a activat la formaţia tunisiană Etoile du Sahel, cu care a cucerit Cupa Campionilor Africii. Palmaresul său mai cuprinde 4 titluri de campion al României (1996, 2001, 2002, 2004) şi două Cupe ale României (2004, 2010).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor