Banca Europeană de Investiţii oferă R. Moldova 100 milioane euro pentru continuarea reabilitării drumurilor

Drum din R. Moldova în reparaţie
Drum din R. Moldova în reparaţie (facebook.com/Dodon Igor)

Până la finele anului curent, Republica Moldova va semna un contract de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 100 milioane euro pentru suplinirea şi realizarea în continuare a Proiectului „Moldova Drumuri III”.

Guvernul de la Chişinău informează că a aprobat în acest sens o hotărâre ce prevede implementarea deplină a Proiectului „Moldova Drumuri III”.

Investiţia este destinată finanţării lucrărilor de reabilitare a drumurilor naţionale, prestării serviciilor de consultanţă şi de supervizare tehnică a lucrărilor.

Astfel, în cadrul proiectului vor fi reabilitate şi construite obiective incluse suplimentar, şi anume:

- R34 Hînceşti – Leova – Cahul – Giurgiuleşti, sectorul III, Cantemir – Cahul;

- M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România, construcţia sectorului lipsă, sectorul de ocolire al or. Cimişlia.

În opinia Executivului moldovean, implementarea acestui proiect va contribui la îmbunătăţirea stării şi calităţii reţelei de drumuri, va reduce costurile transportului rutier pentru utilizatorii drumurilor din Republica Moldova şi va conduce la atingerea obiectivului general al Strategiei transport şi logistică pe anii 2013-2022.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe