TRUSA GROAZEI: Partidul Comunist Chinez dezvoltă un instrument de tortură special pentru practicanţii Falun Gong

Soldaţii Armatei de Eliberare a Poporului antrenându-se în Beijing.
Soldaţii Armatei de Eliberare a Poporului antrenându-se în Beijing. (Greg Baker/AFP/Getty Images)

Un raport recent vine cu noi informaţii despre ororile care au loc în China comunistă, unde practicanţii Falun Gong sunt victimele unei persecuţii atroce. Mai exact, raportul relevă că regimul a dezvoltat un "kit" special pentru "personalul instruit", care să fie folosit în mod special la torturarea aderenţilor Falun Gong.

Falun Gong este o disciplină spirituală ce presupune efectuarea unor exerciţii meditative şi respectarea unor învăţături morale bazate pe trei principii fundamentale: adevăr, compasiune şi toleranţă. Popularitatea sa uriaşă - circa 100 de milioane de chinezi o îmbrăţişaseră până în 1999 - a pus-o pe radarul Partidului Comunist Chinez. Mai exact, a liderului acestuia, Jiang Zemin.

Deşi practica era (şi este) eminamente paşnică şi complet apolitică, speriat de faptul că numărul practicanţilor era mai mare decât cel al membrilor partidului său şi bolnav de putere, Jiang Zemin a văzut o ameninţare în grupul de cetăţeni care renunţaseră la principiile violenţei şi luptei de clasă din marxism pentru a lua în schimb un drum al autodisiplinei morale.

La ordinul lui, în 1999, regimul a început să persecute Falun Gong. De-a lungul anilor, milioane de oameni au fost închişi abuziv, bătuţi, torturaţi şi, mulţi dintre ei, ucişi. Aşa cum aveau să o demonstreze anchete independente, regimul de la Beijing a transformat persecuţia în genocid, folosind practicanţii ca pe o uriaşă bancă de organe. Numeroşi adepţii Falun Gong au fost şi sunt ucişi pe mesele de operaţii, organele lor fiind apoi transplantate doritorilor cu portofele groase în spitalele chineze de stat. Practic, potrivit investigaţiilor independente, Partidul Comunist Chinez a dezvoltat o industrie macabră, de miliarde de dolari, din macelărirea cetăţenilor săi paşnici.

Citiţi şi "Mortul era viu" - chirurg chinez evocă istorii de groază din industria extragerii forţate de organe a Chinei [film documentar]

Trusa Groazei

Jiang Yongqin a fost încarcerată de mai multe ori de către regim începând din 2009 pentru că urma Falun Gong. Minghui.org, un site web care documentează persecutarea practicanţilor Falun Gong de către Partidul Comunist Chinez, a făcut publice detalii despre ororile pe care le-a trăit recent Jiang Yongqin.

Potrivit unui raport recent făcut public de Minghui, ultima răpire a lui Jiang Yongqin a avut loc pe 12 iunie.

O persoană din interior a dezvăluit că femeia a fost transferată într-o locaţie secretă undeva între 7 şi 8 iulie pentru a fi interogată. "Expertul instruit" şi asistentul său au folosit o trusă specială de tortură pentru a o abuza sexual, până când ea a leşinat.

Expertul i-a spus lui Jiang că vor lăsa trusa la locul de interogatoriu, pentru a putea fi folosită doar pentru ea, până când le va da informaţiile pe care ei le doresc.

"Există anumite restricţii privind utilizarea trusei; dar când vine vorba de Falun Gong, o folosim oricât dorim," a declarat torţionarul.

Torţionarii: Poliţia provinciei Jilin şi o agenţie specială

Jiang era profesor la Centrul de predare experimental pentru Bazele Mecanicii la Universitatea Zhejiang Sci-Tech când a fost răpită pentru prima dată de poliţie, la 26 septembrie 2009. În februarie 2010, a fost condamnată la trei ani de închisoare şi trimisă la penitenciarul pentru femei din Zhejiang. Jiang a fost obligată şi îşi lase fiica de 4 ani şi socrii bătrâni şi bolnavi singuri, fără nimeni care să aibă grijă de ei.

De la începutul persecuţiei, în 1999, poliţia a hărţuit-o frecvent pe Jiang şi familia sa şi i-a întrerupt activitatea profesională.

Pe 12 iunie, poliţia locală a răpit-o pe ea şi pe membrii familiei ei, inclusiv pe fiica sa de 8 ani, de la reşedinţa lor actuală din Jilin. De asemenea, poliţia i-a răscolit casa şi i-a confiscat computerul şi telefonul mobil.

Membrii familiei au fost ulterior eliberaţi, dar Jiang a rămas în detenţie într-un loc necunoscut.

O persoană din interior a declarat corespondentului Minghui.org din Jilin că Ministerul Securităţii Publice a fost implicat în această răpire, din motive necunoscute.

Însarcinată cu interogarea ei a fost o agenţie secretă numită Biroul Disciplinar Special (BDS) din cadrul departamentului de securitate publică al provinciei Jilin.

Un interogatoriu pervertit

Potrivit informaţiei din interior, "expertul în kituri de tortură" şi asistentul său erau amândoi de la BDS. Împreună cu alţi doi poliţişti de securitate naţională din Jilin, cu numele de familie Tang şi Lu, cei patru bărbaţi au început să o tortureze pe Jiang.

În interiorul trusei se aflau scobitori, tot felul de mici instrumente, droguri, sîrme, afrodisiace şi alte obiecte.

Potrivit informaţiei din interior, cei patru bărbaţi i-au pulverizat lui Jiang mai întâi ulei de muştar în nări, au aprins ţigări şi i-au înfipt practicantei mucurile în nas. Ulterior, Jiang a tuşit mucurile, pe gură.

Văzând că femeia nu le va da informaţiile pe care le doreau, "expertul" i-a instruit pe ceilalţi bărbaţi să o agreseze sexual folosind obiecte din trusă. Când au constatat că aceasta era la menstruaţie, "specialistul" a susţinut că obiectele ar funcţiona şi mai bine.

Sesiunea de tortură a durat aproape două ore, până când ea s-a prăbuşit şi a cedat. Le-a dat parola computerului ei.

"Un protocol sistematic pentru persecuţie"

Analistul chinez Heng He a declarat că interogatoriile prin tortură sunt frecvente în închisorile chineze, de obicei ele fiind conduse de personalul închisorii sau de alţi prizonieri.

Acest caz se remarcă prin faptul că aşa-zisul expert a fost trimis de la un nivel superior şi a folosit un kit cu protocoale care conţinea droguri pentru interogatoriu.

"Acest tip de persecuţie sexuală este mult diferit de cele din trecut", a declarat el.

Heng a explicat că interogatoriul prin tortură a fost un instrument folosit sistematic sub conducerea Partidului Comunist Chinez. De exemplu, scaunul de fier şi bastoanele electrice sunt cunoscute ca instrumente de tortură "tradiţionale" ale comuniştilor chinezi în comunitatea internaţională.

Administrarea drogurilor şi agresiunea sexuală sunt metode folosite mult prea frecvent de Partidul Comunist Chinez, a spus Heng.

El a explicat că regimul comunist de la Beijing s-a angajat întotdeauna în explorarea unor metode de tortură care sunt rare în alte ţări. El crede că aşa-zisul expert este de fapt o persoană specializată în găsirea unor modalităţi de a tortura un deţinut până la extrem, fără a-l ucide, pentru a obţine informaţiile dorite de autorităţi.

Decizii ilegale

În ceea ce priveşte utilizarea fără nicio restricţie a trusei asupra practicanţilor Falun Gong, Heng a declarat că afirmaţii similare au fost raportate pe scară largă de când regimul a iniţiat persecuţia în 1999.

El a spus că sistemul judiciar al regimului comunist chinez i-a tratat pe practicanţii Falun Gong ca pe nişte cazuri speciale, adică toate legile pot fi eludate dacă un caz este legat de Falun Gong.

"Pentru că a fost o campanie de persecuţie politică încă de la început, nu se supune niciunei legi."

Heng a dat exemplul biroului 610. Acesta este un organism "extra-legal" înfiinţat în iunie 1999 pentru a viza în mod specific adepţii Falun Gong.

"Acest lucru este suficient pentru a dovedi că, în procesul de persecutare a Falun Gong, Partidul Comunist Chinez acţionează ilegal", a punctat Heng.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe