Balc: Proteste la vânătoarea organizată de Ţiriac

Ion Ţiriac, om de afaceri
Ion Ţiriac, om de afaceri (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
13.01.2013

Importanţi oameni de afaceri din străinătate au participat sâmbătă la prima zi a vânătorii tradiţionale, care are loc în fiecare iarnă la Balc, judeţul Bihor, şi care este organizată de Ion Tiriac. Startul a fost dat la primele ore ale dimineţii, iar operaţiunea s-a desfăşurat în două runde pe domeniul privat de vânătoare.

Vânătorii, alături de gonaci, au participat la un scurt instructaj, după care au mers spre pădure.

Prima rundă a vânătorii s-a încheiat în jurul prânzului, iar ulterior a început runda a doua. Odată cu lăsarea întunericului, vânătorii s-au întors la spaţiile de cazare pentru a participa la un ospăţ.

În faţa porţii domeniului privat a avut loc un protest al organizaţiilor pentru protecţia animalelor care au adus un balon cu aer cald pe care l-au înălţat.

"Dorim ca ei să înceteze să mai ucidă animale sălbatice fără apărare şi să îmbrăţişeze din nou sportul pe care domnia sa îl juca cu atâta eleganţă şi cu atâta succes", a declarat Gabriel Păun, director de campanie la Fundaţia Vier Pfoten Internaţional.

Protestatarii au aruncat din balon mingi de tenis.

În anii trecuţi, la vânătoarea de la Balc au participat: Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, Franz Rauch - producător de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer - designerul brand-ului Cartier şi Inigo Herrera - fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor