Băiat de 12 ani încearcă să detoneze o bombă la un Târg de Crăciun

Într-un incident care probabil va amplifica temerile germanilor cu privire la terorism, un băiat suspectat de asociere cu Statul Islamic a încercat să detoneze o bombă la un târg de Crăciun într-un oraş din Germania. Atacul a eşuat.
.
. (pix-a-bay)

Un băiat german de origine irakiană, în vârstă de 12 ani – suspectat că ar avea legături cu grupul jihadist Statul Islamic – a încercat să detoneze o bombă la un Târg de Crăciun în oraşul Ludwigshafen din vestul Germaniei, a susţinut vineri revista germană Focus, citând surse ale securităţii şi judiciare.

Băiatul, născut în 2004 în Ludwigshafen, a fost “radicalizat” şi aparent instruit de un membru necunoscut al Statului Islamic, a declarat revista Focus.

Suspectul a lăsat un rucsac – în care se afla o bombă artizanală ce conţinea cuie – la Târgul de Crăciun din Ludwigshafen, în 26 noiembrie, dar dispozitivul nu s-a detonat din cauza unei probleme la detonator, conform revistei.

Un vizitator la târg a sunat poliţia după ce a descoperit rucsacul, ulterior specialiştii dezamorsând dispozitivul.

Poliţia l-a identificat şi arestat pe băiat, care se află acum într-un centru de detenţie pentru tineri, a mai susţinut raportul, adăugând că Procurorul Federal a preluat investigaţia asupra incidentului, considerat a fi un act grav de subminare violentă.

Un purtător de cuvânt al Biroului Procurorului Federal nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe