Bahrain spune că a descoperit mai multe bombe cu petrol ce urmau a fi detonate înainte de cursa F1 de duminică

Circuitul de Formula 1 din Bahrain, 21 aprilie 2013.
Circuitul de Formula 1 din Bahrain, 21 aprilie 2013. (MARWAN NAAMANI / AFP / Getty Images)

Forţele de securitate din Bahrain au anunţat că au descoperit peste 1.000 de bombe cu petrol ce urmau a fi detonate înaintea cursei de Formula 1 de duminică, potrivit Reuters.

Protestele au debutat în Bahrain acum doi ani, când opoziţia shiită a adunat mii de demonstranţi care cereau guvernului sunit reforme democratice. Anul trecut, cursa F1 a fost precedată de o manifestaţie masivă shiită, iar acţiunea a fost repetată şi anul acesta, dar la o scară mai mică. Spectatorii cursei au spus că nu au fost semne de nelinişte în vecinătatea circuitului, deşi protestatarii au blocat mai multe drumuri în jurul capitalei.

Opoziţia spune că întrecerea este folosită ca o diversiune, dar guvernul a insistat că este doar un eveniment sportiv care nu ar trebui politizat.

Raidurile realizate de poliţişti înaintea concursului au dejucat o serie de comploturi teroriste, forţele descoperind 1.000 de bombe cu petrol, 19 bombe false, gloanţe şi arme artizanale.

Din cauza violenţelor, cursa de Formula 1 din 2011 a fost anulată, iar cea din 2012 s-a desfăşurat, dar a fost umbrită de proteste violente în toată ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport