Bahrain interzice protestele şi adunările

O manifestantă şiită din Bahrain este reţinută de forţele de ordine în timpul unei demonstraţii antiguvernamentale în centrul capitalei, Manama, 21 septembrie 2012.
O manifestantă şiită din Bahrain este reţinută de forţele de ordine în timpul unei demonstraţii antiguvernamentale în centrul capitalei, Manama, 21 septembrie 2012. (Mohammed al-Shaikh / AFP / GettyImages)

Marţi, Bahrain a interzis toate protestele şi adunările publice, după ciocnirile dintre protestatari şi poliţie din ultimele săptămâni.

Ministrul de Interne Sheikh Rashid Al Khalifah a acuzat protestatarii de abuzare a "privilegiului" libertăţii de exprimare, care a afectat securitatea şi ordinea generală şi nu va mai fi tolerat. Mitingurile şi adunările vor fi aprobate doar după ce securitatea şi stabilitatea vor fi asigurate, a afirmat ministrul, a raportat agenţia oficială de ştiri Bahrain News Agency.

"Privilegiul protestatarilor a fost abuzat în mod repetat de organizatori şi de lipsa de angajament faţă de reglementările legale ale participanţilor", a spus Al Khalifah.

Poporul din Bahrain este "sătul" de încălcările care "provoacă mânie în rândul multora", a afirmat Al Khalifah potrivit agenţiei.

Regatul insular din Golf a experimentat tulburări şi proteste la începutul anului trecut, dar valul de proteste a fost înăbuşit de familia regală.

Represiunea a atras critici din partea grupurilor pentru drepturile omului. Potrivit BBC, circa 35 de persoane au fost ucise în februarie şi martie 2011.

Khalifah a spus că mitingurile şi adunările ilegale vor fi tratate cu ajutorul mijloacelor legale şi că toate părţile implicate vor fi trase la răspundere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe