Bădălău: Pregătim moţiunea anti-Orban din februarie / Reacţia lui Teodorovici

Niculae Bădălău
Niculae Bădălău (Epoch Times România)

Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a anunţat, luni, că împreună cu câţiva colegi pregăteşte o moţiune de cenzură, şi a opinat că, din februarie, PSD va reveni la guvernare. Nu de aceeaşi părere este însă Eugen Teodorovici, preşedintele executiv al social-democraţilor, care a declarat ulterior că „guvernul unei ţări nu se schimbă de pe o zi pe alta” şi că nu e de joacă cu astfel de instrumente.

„În momentul acesta, cu o echipă de colegi pregătim moţiunea din februarie. Şi, din februarie, eu sunt convins că PSD va prelua guvernarea. Şi vom avea o guvernare, în continuare, pentru oameni”, a declarat Bădălău, la sediul PSD, citat de Agerpres.

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici şi-a exprimat însă opinia potrivit căreia o astfel de măsură trebuie „bine discutată”.

„Nu cred că trebuie să ne jucăm cu aceste instrumente - clar democratice -, dar trebuie să fie foarte bine discutate. Pentru că, totuşi, guvernul unei ţări nu se schimbă de pe o zi pe alta şi totuşi orice om politic, şi mai ales un partid ca PSD, trebuie să fie în primul rând cu gândul la economie, la ţară. Nu putem să ne jucăm de-a moţiunile şi astăzi e un guvern, mâine e alt guvern”, a susţinut Teodorovici.

Reamintim că o moţiune de cenzură le-ar aduce social-democraţilor nu doar, eventual, revenirea la guvernare ci şi toate problemele ce decurg de aici, respectiv deficitul bugetar record, fondul de rezervă gol, facturi de miliarde rămase neplătite din timpul guvernării lor etc. Astfel că pentru ei este mai avantajos să stea în Opoziţie pentru ca, apoi, la alegerile viitoare, să încerce să se întoarcă la putere, acuzându-i pe liberali pentru eventualele măsuri de austeritate pe care aceştia le-ar lua pentru a repara pagubele produse de PSD.