Bacalbaşa compară protestele cu conflictul din Gaza. Mai mult, cere sancţionarea victimelor care au depus plângeri

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a făcut o serie de declaraţii extrem de controversate pe tema incidentelor violente de la mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei, care s-a soldat cu sute de victime după ce Jandarmerie a intervenit în forţă împotriva mulţimii.
Dr. Nicolae Bacalbaşa
Dr. Nicolae Bacalbaşa (Epoch Times România)

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a comparat miercuri, într-un interviu acordat RFI, protestele din Piaţa Victoriei cu confruntările din Fâşia Gaza şi afirmă că excesul de violenţă al jandarmilor de la mitingul Diasporei, din 10 august, este perfect explicabil din punct de vedere uman.

"Evenimentele din 10 august au reprezentat o tentativă de lovitură de stat, care însă nu a reuşit, pentru că România la ora actuală este atât de mult influenţată de elementul românesc, încât se poate asemăna cu situaţia românilor, cu situaţia pieilor roşii din America anilor 1850, frontiera Vestului. Să nu uităm că avem două elemente care explică tot, pe de o parte Turcia şi Incirlikul, pe de altă parte BRUA şi gazele, punga de gaze din off-shore. Deci la ora actuală, elementul românesc a avut un rol minor şi s-au înfruntat actori gigantici, care de fapt au şi dus la eşecul acestei lovituri de stat", a declarat Nicolae Bacalbaşa.

Reporter: Cum vi s-a părut intervenţia jandarmilor?

Nicolae Bacalbaşa: Eu ştiu de exemplu că de patru luni se desfăşoară nişte demonstraţii la frontiera dintre Gaza şi statul Israel, frontiera fiind un zid înalt de opt metri de beton şi grănicerii israelieni până acum, în patru luni, au împuşcat 171 de persoane şi au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacţie violentă, deci... zicându-se ca se încalcă legi acolo.

Reporter: Nu înţeleg paralela pe care aţi făcut-o...

Nicolae Bacalbaşa: Dvs. nu înţelegeţi, poate alţii înţeleg. Să zicem că eu nu am inteligenţa necesară să explic destul de clar.

Reporter: Sugeraţi că jandarmii ar fi trebuit să fie şi mai agresivi?

Nicolae Bacalbaşa: Nu, jandarmii au acţionat conform tuturor normelor legale.

Reporter: Dar ministrul Carmen Dan a recunoscut că au existat şase cazuri în care zece jandarmi au comis posibile fapte penale.

Nicolae Bacalbaşa: Domnule, posibile fapte penale... este de fapt poate un exces de violenţă, care e perfect explicabil din punct de vedere uman, când s-a încercat linşarea a doi dintre colegii lor şi iarăşi cred că prezenţa masivă a serviciilor străine care erau în concurenţă a dus la evitarea victimelor umane în acel câmp tactic.

Reporter: Dar autorităţile au spus că persoanele violente au fost ultraşii galeriilor de fotbal.

Nicolae Bacalbaşa: Dom’ne, ultraşii se pare că sunt sub controlul unor structuri din serviciile de informaţii.

Reporter: Ce structuri şi cum puteţi dovedi acest lucru?

Nicolae Bacalbaşa: Până la urmă se va dovedi. E foarte interesant însă ce a observat Mugur Ciuvică, e un om pe care eu îl stimez extraordinar şi un lucid, el spunea că cei o mie erau precum tancul, iar ceilalţi, aşa-zişii demonstranţi paşnici, erau precum infanteria care proteja tancul. Deci ce s-a întâmplat acolo, au fost câteva sute, până la o mie de profesionişti perfect pregătiţi, poate mai bine pregătiţi decât jandarmii, care au avut sprijinul activ şi conştient al aşa-zişilor demonstranţi paşnici. Oricum, toţi cei care au depus plângeri, din punctul meu de vedere, ar trebui imediat sancţionaţi pentru trei lucruri: participare la o demonstraţie ilegală, conform legii româneşti, participare la o demonstraţie după orele 21 şi o rămânere în această zonă, după ce Jandarmeria a emis toate avertizările legale imperative de părăsire a zonei.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne