Bacalaureatul ar putea fi diferenţiat, din 2013

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că bacalaureatul care va fi susţinut în 2013 va fi probabil diferenţiat, în funcţie de ce doresc să facă elevii după terminarea liceului.
Bacalaureat 2012, Liceul teoretic "C.A. Rosetti", Bucureşti (Andra Bădală / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
01.09.2012

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că bacalaureatul care va fi susţinut în 2013 va fi probabil diferenţiat, în funcţie de ce doresc să facă elevii după terminarea liceului.

"Se conturează ideea unui bacalaureat profesional. Acest lucru înseamnă că vom avea bacalaureatul naţional, pe care-l şi avem acum, cu aceleaşi probe, cu acelaşi conţinut, iar bacalaureatul profesional să-l gândim ca o formă de finalizare pentru cei care nu ţintesc învăţământul superior, dar vor să meargă în producţie. În felul acesta, prin bacalaureatul profesional, le dăm o certificare a capacităţilor lor profesionale", a spus ministrul Educaţiei.

Probele de competenţe la bacalaureatul profesional vor fi identice cu cele de la cel naţional, dar vor fi adăugate un proiect şi o probă practică, precum şi un examen scris la educaţia antreprenorială.

"Dacă absolventul de liceu susţine bacalaureatul naţional sau bacalaureatul profesional este opţiunea lui. El decide ce face cu viaţa lui mai departe. Dacă merge în învăţământul superior, atunci va opta, probabil, pentru bacalaureatul naţional, dacă va merge spre intrarea pe piaţa muncii probabil că va opta pentru acest bacalaureat profesional", a mai spus Andronescu.

Legii educaţiei prevede ca bacalaureatul diferenţiat să intre în vigoare din 2016, adică începând cu generaţia de elevi care începe clasa a IX-a în anul solar 2012-2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor