Bacalaureat 2012. Ce subiecte au avut de rezolvat candidaţii, la limba română

Cei peste 170.000 de candidaţi înscrişi la proba scrisă de limbă şi literatură română, la Bacalaureat, au avut de rezolvat trei subiecte. Durata probei a fost de trei ore.
(photos.com)
Cristina Boiangiu
02.07.2012

Cei peste 170.000 de candidaţi înscrişi la proba scrisă de limba şi literatura română, la Bacalaureat, au avut de rezolvat trei subiecte. Durata probei a fost de trei ore.

La primul subiect, candidaţii au primit un fragment din Craii de Curtea-Veche de Mateiu Caragiale, cu nouă cerinţe, care le verificau cunoştinţele de vocabular şi teorie literară. De asemenea, profesorii corectori vor aprecia capacitatea de a înţelege şi a comenta un text literar. La cel de al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un eseu despre calităţile umane pornind de la un citat din Lucia Blaga: "Nu e de ajuns să ai mari calităţi, trebuie să ştii cum să se foloseşti cu rost". Tot un eseu au avut de realizat elevii şi la cel de a treilea subiect, ei primind ca temă viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.

Cea de a doua probă a Bacalaureatului va avea loc mâine, când candidaţii vor susţine examenul scris la limba maternă, iar miercuri va fi proba obligatorie a profilului. Vineri se va desfăşura proba la alegere a profilului şi a specializării, urmând ca rezultatele să fie afişate duminică, 8 iulie.

Cei care doresc să vadă cum arată modelele de subiecte pot accesa site-ul www.subiecte2012.edu.ro. Pentru proba de limba şi literatura română au fost pregătite zece variante de subiecte, iar cea pe care au primit-o candidaţii a fost stabilită prin tragere la sorţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor