BAC 2012: Luni, proba scrisă la Limba română

Prima probă scrisă de la bacalaureat, la Limba şi literatura română, este susţinută luni de peste 170.000 de elevi. Toate şcolile în care are loc examenul sunt dotate cu camere de supraveghere video.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
02.07.2012

Prima probă scrisă de la bacalaureat, la Limba şi literatura română, este susţinută luni de peste 170.000 de elevi. Toate şcolile în care are loc examenul sunt dotate cu camere de supraveghere video.

Această probă scrisă se desfăşoară în 777 de centre, dintre care 615 - de examen şi 162 - de evaluare a lucrărilor.

Elevii vor susţine proba la limba română de la ora 9.00 şi pot intra în săli până la ora 8.30.

La proba orală la Limba şi literatura română s-au înscris 172.124 de candidaţi, spune preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat, secretarul de stat Stelian Fedorca.

Au fost pregătite 10 variante de subiecte, iar extragerea variantei de subiecte va avea loc luni dimineaţă, urmând să fie transmisă centrelor de comunicare.

Nu sunt permise în sălile de examen telefoane mobile sau orice alte mijloace electronice de comunicare.

Totodată, candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Cei prinşi cu astfel de materiale vor fi eliminaţi din examen.

Candidaţii care nu s-au prezentat la probele orale pot participa la testele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

După testul la Limba română, candidaţii vor susţine la data de 3 iulie proba scrisă la Limba şi literatura maternă, în 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

La data de 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la data de 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor