"Bă milogule", ca "între prieteni, aşa!"

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Primarul Constanţei, Radu Mazăre şi premierul VV Ponta au avut sâmbătă un dialog "înflăcărat" cu alegătorii constănţeni. Schimbul de replici a avut loc în Constanţa, unde Radu Mazăre, asistat de premierul României, de ministrul Apărării, Mircea Duşa şi de parlamentari de Constanţa au inaugurat ultimele blocuri din cartierul de locuinţe sociale, Henri Coandă.

La eveniment, politicienii au fost întâmpinaţi de un grup de revoluţionari care l-au abordat pe VV Ponta, pentru a-şi expune păsurile şi a solicita o audienţă, ei dorind acordarea drepturilor conform Legii "Recunoştinţei faţă de eroii Revoluţiei". Radu Mazăre şi-a exprimat "recunoştinţa" gratulându-i cu un "milogule", iar VV Ponta, cerându-le să îşi facă ordine între ei înainte să ceară ceva. Dialogul a decurs la modul următor:

Nu aşteptaţi voi până termin? Că sunt oameni fără case", i s-a adresat Mazăre celui care îi cerea lui Ponta drepturi pentru revoluţionari. Cineva din mulţime i-ar fi răspuns primarului: "Nu-i nimic."

"Cum adică nu-i nimic? Am trei mii de oameni care n-au unde să doarmă", a fost replica primarului, la care revoluţionarul i-a răspuns: "Aşa. Asmute-i împotriva noastră!".

Inflamat, Radu Mazăre l-a pus la punct pe revoluţionar: "Am fost şi eu la Revoluţie (...). Am fost cu puşca la Casa Albă, bă!", a spus apoi Mazăre, strigându-i revoluţionarului: "Milogule!".

Intervenind, Ponta i-a întrebat pe revoluţionari: "Aţi fost 24.000 pe străzi, la Revoluţie?". Răspunsul primit de la cineva din mulţime a fost: "Nu, am fost 17.000." Încheind subiectul drepturilor pentru revoluţionari, premierul a concluzionat că, până ce revoluţionarii nu îşi vor face ei ordine în rândurile lor, el nu are ce le face.

"N-au fost 24.000 de oameni acum 25 de ani care să lupte cu Ceauşescu. Au fost o mie-două. Nu ştiu câţi au fost." a declarat ulterior Ponta pentru presă.

"Eu nu dau bani la impostori. Să-şi facă curat. Cum să fac eu curat între ei? Am ieşit şi eu pe stradă, cum a ieşit probabil şi Radu [primarul Constanţei, Radu Mazăre] nu ca să ne dea cineva bani, ci pentru că am vrut să scăpăm de Ceauşescu. Cei care, într-adevăr, au fost pe stradă şi şi-au pus viaţa în pericol, vorbesc de cei care au suferit, pentru aceia sigur că dăm, dar în ultimii ani, din considerente politice, s-au umflat cu mii de impostori. Să iau banii de la oameni amărâţi şi să-i dau celor care sunt sănătoşi, în putere, care sunt buni de proteste... Spun un singur lucru: nu dau la toată lumea pentru că nu au fost revoluţionari, ci pentru că revoluţionari de-ăştia care s-au descoperit după 2005 că-s revoluţionari nu cred că e corect să plătim din bani publici. Când rămân atâţia câţi au fost cu adevărat, atunci da", a declarat premierul Victor Ponta. Premierul nu a precizat ce drepturi le va da celor care se dovedeşte că au fost cu adevărat revoluţionari.

Cât despre ieşirea lui Mazăre, "Bă, milogule", VV Ponta, a opinat că, probabil, Mazăre se cunoştea cu respectiva persoană. "Cred că se cunoştea cu domnul respectiv, ca între prieteni, aşa...", a spus Ponta.

Premierul Ponta a fost prezent la sfârşitul acestei săptămâni pe litoral pentru reuniuni la vârf PSD şi USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne