Avioane de luptă israeliene bombardează Gaza după un atac cu o rachetă

Armata israeliană a lansat mai multe rachete în Nordul Fâşiei Gaza după ce o rachetă a fost trimsă din teritoriul palestinian în sudul Israelului, fără a cauza pagube sau victime.
Avion de luptă israelian.
Avion de luptă israelian. (Captură Foto)

Un purtător de cuvânt al Ministerului palestinian al Sănătăţii a declarat pe reţelele de socializare că un tânăr palestinian de 17 ani a suferit răni minore la picior provocate de şrapnel în timpul atacurilor de duminică noaptea asupra mai multor zone din nordul Fâşiei Gaza.

Peter Lerner, purtător de cuvânt al armatei din Israel, a declarat că forţele israeliene au răspuns la atacul cu rachetă prin atacarea unor ţinte ale mişcării Hamas, care guvernează Fâşia Gaza asediată.

“Ca răspuns la atacul cu rachetă dinspre Fâşia Gaza, forţa aeriană şi tancurile israeliene au vizat două posturi Hamas în nordul Fâşiei Gaza”, a susţinut Lerner într-o declaraţie, conform agenţiei de ştiri AFP.

Niciun grup nu şi-a asumat răspunderea pentru racheta lansată în oraşul sudic israelian Sderot.

În 2 iulie, raidurile aeriene israeliene au vizat patru locaţii în Gaza după ce o rachetă a lovit o clădire în Sderot. Nu au fost înregistrate victime în cele două incidente.

Israelul şi-a suspendat prezenţa militară permanentă în Fâşia Gaza în 2005.

Totuşi, zona rămâne de fapt ocupată întrucât Israelul menţine controlul asupra spaţiului aerian, a frontului maritim şi a accesului tuturor vehiculelor, blocând astfel comerţul şi libertatea de mişcare a celor aproximativ 2 milioane de rezidenţi ai teritoriului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe