Autostrada Timişoara-Lugoj şi centura Timişoarei, cofinanţate de Comisia Europeană

Autostrada Timişoara-Lugoj şi centura Timişoarei vor fi cofinanţate de Comisia Europeană. Autorităţile vor primi fonduri europene nerambursabile pentru realizarea celor două lucrări.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Cristina Boiangiu
17.08.2012

Autostrada Timişoara-Lugoj şi centura Timişoarei vor fi cofinanţate de Comisia Europeană. Autorităţile vor primi fonduri europene nerambursabile pentru realizarea celor două lucrări.

Din valoarea totală eligibilă a cererii de finanţare, de 248,1 milioane euro, cofinanţarea de la Uniunea Europeană prin contribuţia nerambursabilă din Fondul de Coeziune este de 210,9 milioane euro, iar 37,2 milioane euro reprezintă fonduri de la bugetul de stat, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Banii vor fi alocaţi pentru proiectarea, supervizarea şi construcţia unei autostrăzi, de două benzi pe sens, între Timişoara şi Lugoj, în lungime de 25,6 km, şi a unei variante de ocolire a oraşului Timişoara, la standard de autostradă, în lungime de 9,5 km.

Constructorii vor realiza 13 poduri, 19 pasaje, două noduri rutiere şi trei zone de parcare şi servicii. După terminarea lucrărilor, se estimează o reducere a timpului de călătorie la 18,3 minute şi o creştere a vitezei medii de deplasare la 115 km/h.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor