Autopsia lui Berezovsky arată că ar fi murit prin spânzurare

Boris Berezovsky.
Boris Berezovsky. (ANDREW COWIE / AFP / GettyImages)

Autopsia corpului disidentului rus Boris Berezovsky, găsit mort în sudul Angliei, a dezvăluit că probabil a decedat prin spânzurare, potrivit unei surse din poliţia britanică.

“Luni a fost făcută autopsia corpului cetăţeanului rus în vârstă de 67 de ani Boris Berezovski, descoperit mort sâmbătă la reşedinţa sa din Ascot, în sudul Angliei, a informat un comunicat al poliţiei.

“Rezultatele autopsiei efectuate de un medic legist din Ministerul de Interne au dezvăluit cauzele decesului compatibile cu o spânzurare. Practicianul nu a găsit semne ale unei lupte” înainte de deces, precizează comunicatul.

Urmează să fie făcute alte teste, inclusiv toxicologice, dar rezultatele nu vor fi cunoscute decât peste câteva săptămâni, a mai precizat poliţia.

Miliardarul rus Boris Berezovsky, vechi opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a murit sâmbătă, în locuinţa sa din Anglia, în circumstanţe misterioase, considerate “inexplicabile” de către poliţia britanică ce anchetează cazul. Avocatul său rus a afirmat că acesta s-a sinucis.

Un amic al lui Berezovsky, omul de afaceri Demián Kudriavtsev, a dezminţit în schimb că magnatul ar fi putut să-şi pună capăt zilelor: “Nu, nu e vorba de aşa ceva! Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat. Nu există niciun indiciu aparent de sinucidere, urme de injecţii sau de ingestie de medicamente”, a declarat acesta agenţiei RIA Novosti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe