Autopsia lui Berezovsky arată că ar fi murit prin spânzurare

Boris Berezovsky.
Boris Berezovsky. (ANDREW COWIE / AFP / GettyImages)

Autopsia corpului disidentului rus Boris Berezovsky, găsit mort în sudul Angliei, a dezvăluit că probabil a decedat prin spânzurare, potrivit unei surse din poliţia britanică.

“Luni a fost făcută autopsia corpului cetăţeanului rus în vârstă de 67 de ani Boris Berezovski, descoperit mort sâmbătă la reşedinţa sa din Ascot, în sudul Angliei, a informat un comunicat al poliţiei.

“Rezultatele autopsiei efectuate de un medic legist din Ministerul de Interne au dezvăluit cauzele decesului compatibile cu o spânzurare. Practicianul nu a găsit semne ale unei lupte” înainte de deces, precizează comunicatul.

Urmează să fie făcute alte teste, inclusiv toxicologice, dar rezultatele nu vor fi cunoscute decât peste câteva săptămâni, a mai precizat poliţia.

Miliardarul rus Boris Berezovsky, vechi opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a murit sâmbătă, în locuinţa sa din Anglia, în circumstanţe misterioase, considerate “inexplicabile” de către poliţia britanică ce anchetează cazul. Avocatul său rus a afirmat că acesta s-a sinucis.

Un amic al lui Berezovsky, omul de afaceri Demián Kudriavtsev, a dezminţit în schimb că magnatul ar fi putut să-şi pună capăt zilelor: “Nu, nu e vorba de aşa ceva! Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat. Nu există niciun indiciu aparent de sinucidere, urme de injecţii sau de ingestie de medicamente”, a declarat acesta agenţiei RIA Novosti.