Auto - Formula 1: Nu putem obliga echipele să meargă în Bahrein, declară Ecclestone

Bernie Ecclestone. (Paul Gilham / Getty Images)
Epoch Times România
10.04.2012

Conducătorul Formulei 1, Bernie Ecclestone, a recunoscut marţi că nu poate obliga echipele să meargă în Bahrein, pentru Marele Premiu din 22 aprilie, din cauza situaţiei politice tensionate din această ţară.

"Nu avem niciun mijloc să-i forţăm pe oameni să meargă acolo. Nu putem spune: "trebuie să mergeţi". Ei nu vor respecta acordul cu noi dacă nu vor merge în Bahrein, însă acest lucru nu schimbă nimic. Din punct de vedere comercial, ei trebui să meargă, însă decizia le aparţine", a declarat Ecclestone, care a precizat: "Nimeni nu mi-a spus altceva decât "vom merge să concurăm în Bahrein".

Oficialul britanic a ţinut, totodată, să se distanţeze de situaţia din Bahrein. "Noi nu suntem implicaţi în politica din Bahrein şi nu putem spune cine care dreptate şi cine greşeşte. Când mergem într-o ţară, trebuie să respectăm modul în care este condusă, precum şi legile sale. Autorităţile sportive din ţările respective sunt cele care pot spune: "preferăm să nu organizăm această competiţie". Promotorul poate, de asemenea, să spună dacă este prea riscant", a adăugat Ecclestone.

Potrivit presei engleze, echipele de Formula 1 sunt reticente în legătură cu participarea la Marele Premiu din Bahrein. Ziarul The Times a dezvăluit, luni, că unii dintre ingineri şi mecanici ar fi primit două bilete diferite pentru a părăsi China, după viitoarea cursă, prevăzută duminică la Shanghai: unul pentru Bahrein şi altul pentru Europa, în cazul în care Marele Premiu din 22 aprilie va fi anulat.

Bahreinul este zguduit în acest moment de tulburări politice, ultimul incident violent fiind explozia unei bombe artizanale care a rănit şapte poliţişti, luni, într-o localitate şiită, la sud de capitala Manama.

Vineri, sute de persoane au manifestat pentru a solicita eliberarea lui Abdel Hadi al-Khawaja, un militant încarcerat aflat de aproape două luni în greva foamei. Ţara este condusă de minoritatea sunită, în timp ce populaţia, majoritar şiită, solicită reforme.

Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat vineri că "supraveghează şi evaluează în permanenţă situaţia din regatul Bahrein", adăugând că primeşte în mod regulat asigurări din partea celor mai înalte autorităţi din această ţară că toate probleme legate de securitate sunt sub control.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor