Auto - Formula 1: Hamilton îl acuză pe Rosberg că l-a lovit în mod intenţionat în timpul MP al Belgiei

Pilotul britanic Lewis Hamilton.
Pilotul britanic Lewis Hamilton. (Clive Mason / Getty Images)

Pilotul britanic Lewis Hamilton l-a acuzat pe coechipierul său de la echipa Mercedes, germanul Nico Rosberg, actualul lider al Campionatului Mondial de Formula 1, că l-a lovit în mod intenţionat, duminică, în timpul Marelui Premiu al Belgiei de la Spa-Francorschamps, câştigat de australianul David Ricciardo (Red Bull).

Incidentul a avut loc în cel de-al doilea tur al cursei, atunci când Rosberg, plecat din pole position, dar depăşit imediat Hamilton, a încercat să treacă din nou în faţa britanicului, lovind roata din spate a monopostului acestuia. În urma acestui acroşaj, Hamilton a fost nevoit în final să abandoneze, în timp monopostul lui Rosberg a pierdut o parte a eleronului faţă, însă germanul a încheiat cursa pe locul secund, mărindu-şi avansul în fruntea clasamentului general.

Cei doi au fost convocaţi după cursă de conducerea echipei Mercedes, Hamilton declarând ulterior: "Tocmai am avut o reuniune, în cursul căreia el (Rosberg) a spus, în mare, că a făcut-o intenţionat. A recunoscut că ar fi putut evita acroşajul, dar nu a făcut-o. A spus: 'Am făcut-o pentru a demonstra ceva'. Dacă nu mă credeţi, întrebaţi-i pe conducătorii echipei, care sunt la fel de nemulţumiţi".

Directorul general al echipei Mercedes, austriacul Toto Wolff, a precizat însă că vorbele lui Rosberg "au fost interpretate greşit", iar germanul nu a provocat în mod intenţionat incidentul respectiv.

"Nico nu a provocat în mod intenţionat acroşajul, este un nonsens. Însă asta nu schimbă cu nimic lucrurile, iar incidentul rămâne unul inacceptabil pentru noi", a afirmat Wolff.

La finele lunii iulie, în timpul Marelui Premiu al Ungariei, Hamilton l-a blocat de mai multe ori pe Rosberg, care a încheiat în final cursa pe locul 4, imediat în spatele britanicului, acesta fiind probabil unul dintre motivele acroşajului de duminică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport