Auto: Formula 1 - Bucurie la Manama după confirmarea MP al Bahreinului

(Clive Mason / Getty Images)
Epoch Times România
13.04.2012

Anunţul de vineri al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) privind desfăşurarea, conform calendarului, pe 22 aprilie a Marelui Premiu al Bahreinului la Formula 1 a fost primit cu entuziasm la Manama, transmite AFP.

"FIA a luat decizia potrivită", a declarat patronul circuitului Sakhir, din apropiere de Manama, şeicul Salmane ben Issa Al-Khalifa, afirmând că este "foarte bucuros".

"Ne aşteptăm ca vânzarea biletelor să crească", a mai adăugat şeicul, care a recunoscut însă că zvonurile privind anularea probei au avut un impact negativ asupra afluenţei aşteptate.

FIA a confirmat, vineri, că Marele Premiu de Formula 1 al Bahreinului se va desfăşura la data stabilită în calendar (22 aprilie), după mai multe săptămâni de controverse în jurul situaţiei politice din emirat.

Cele 12 echipe de Formula 1 se află în această săptămână la Shanghai, pentru Marele Premiu al Chinei. Unii dintre reprezentanţii acestora s-au întâlnit joi cu Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale "Marelui Circ". Conducătorul societăţii Formula One Management (FOM) le-a confirmat, cu această ocazie, că Marele Premiu al Bahreinului rămâne în calendar, în ciuda manifestaţiilor recente care au avut loc în localităţile şiite din jurul capitalei Manama.

Anul trecut, cursa din Bahrein a fost anulată ca urmare a protestelor violente care au avut loc în această ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor