Auto: Femeile din Formula 1

Epoch Times România
12.04.2012

Scoţiana Susie Wolff, 29 de ani, pilot la Mercedes în campionatul german al maşinilor de turism (DTM), numită de curând pilot de dezvoltare la echipa de Formula 1 Williams, s-a aflat în culisele Marelui Premiu al Chinei, prevăzut duminică pe circuitul de la Shanghai.

Participând în continuare la al 7-lea său sezon în DTM, automobilista scoţiană, născută Susie Stoddart, va fi desemnată să încerce monoplasul FW34, cu şedinţe pe simulator, să se deplaseze la anumite Mari Premii, pentru a observa din interior funcţionarea echipei al cărei pilot de rezervă este finlandezul Valtteri Bottas. Soţul lui Susie Wolff, Toto Wolff, se află printre administratorii Williams F1, dar nu a participat la procesul de selecţie a soţiei sale.

Claire Williams, fiica fondatorului echipei, Sir Frank Williams, a fost promovată în această iarnă, devenind directoare de marketing şi comunicare după 10 ani în firma familială.

O altă femeie, spaniola Maria de Villota, a fost numită luna trecută pilot de încercări, dar nu pilot de rezervă, la echipa rusă Marussia. Ca şi în cazul lui Susie Wolff, nu este prevăzută participarea sa vineri dimineaţa la şedinţele de eseuri libere pentru viitoarele Mari Premii.

Au existat femei care au alergat în F1, italiencele Maria Teresa de Filippis, care a disputat 3 Mari Premii în 1958 (locul 10 în GP al Belgiei), şi Lella Lombardi, care a concurat în 12 GP în 1975 (locul 6 în Spania) şi în 1976. Trei alte femei au încercat, dar nu au reuşit să se califice niciodată, englezoaica Divina Galica, în 1976 şi 1978, sud-africana Desiree Wilson, în 1980, şi italianca Giovanna Amati, în 1992.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor