Auto-F1: Finlandezul Kimi Raikkonen îşi va prelungi cu un an contractul cu Lotus

Pilotul finlandez de Formula 1, Kimi Raikkonen de la echipa Lotus.
Pilotul finlandez de Formula 1, Kimi Raikkonen de la echipa Lotus. (Tom Gandolfini / AFP / GettyImages)

Pilotul finlandez Kimi Raikkonen este aproape de a-şi prelungi contractul pe încă un an cu actuala sa echipă Lotus, una din revelaţiile din acest sezon de Formula 1, scrie ziarul spaniol AS.

Raikkonen, 32 ani, campion mondial în 2007 cu Ferrari, ocupă în prezent locul 3 în clasamentul piloţilor, la 38 puncte de Fernando Alonso şi la 1 punct de Lewis Hamilton. Finlandezul a revenit în acest sezon, după o pauză de 2 ani (2010, 2011) în care a concurat la WRC.

Patronul lui Lotus, Gerard Lopez, a declarat că prelungirea contractului lui Kimi este ca şi făcută. "Kimi va fi cu noi pe termen scurt. Avem un acord ce se bazează pe randamentul lui şi este îndeplinit. Noi nu punem presiune pe piloţii noştri să continue, dar Kimi vrea să fie aici, la fel ca Romain Grosjean".

În ce priveşte zvonurile de plecare din jurul celor 2 piloţi, Lopez le consideră ca parte din jocurile Formulei 1. "Aşa este Formula 1. Uneori zvonurile sunt certe, dar alteori sunt inventate şi nu se bazează pe nimic".

Marile incertitudini rămase pentru sezonul viitor sunt cele legate de piloţii Michael Schumacher, dacă va continua sau nu, Lewis Hamilton, dacă va rămâne la McLaren, şi eventuala înlocuire a lui Felipe Massa la Ferrari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport