Auto-F1: Pirelli anunţă pneuri medii şi hard la Monza

(ANTONIO SCORZA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.09.2012

Unicul furnizor de pneuri din Formula 1 Pirelli a ales compoziţii P Zero Argintiu (hard) şi P Zero Alb (mediu) pentru Marele Premiu al Italiei de duminică, programat pe circuitul de la Monza, supranumit şi "templul vitezei", cel mai rapid din calendar.

Pista în lungime de 5,7 km solicită foarte mult pneurile, mai ales în prima şicană după start, virajele Ascari şi faimoasa Parrabolica, un viraj larg ce supune "gumele" unei acceleraţii laterale puternice, se arată într-un comunicat al Pirelli.

În plus, Monza are şi cele mai rapide linii drepte pe care se ating viteze de 340 km, ceea ce duce pneurile la temperaturi de 130 grade Celsius.

"Temperatura ambientală poate fi foarte ridicată în Italia, ceea ce supune pneurile unor tensiuni suplimentare. În aceste condiţii cred ca vom vedea o cursă în care strategia va fi de a opri de două ori. Strategia va fi cheia succesului anul acesta, până acum multe podiumuri fiind decise în ultimul tur şi ne aşteptăm la un scenariu similar şi acum. Cu maşinile accelerând la maximum atât de mult, este greu pentru oricine să obţină un avantaj major, şi totul se va decide, cel mai probabil, în funcţie de strategia aleasă", opina Paul Hembery, directorul departamentului Pirelli Motosport.

La Monza, care găzduieşte ultima cursă din Europa, se utilizează acelaşi tip de pneuri ca şi în MP al Belgiei de săptămâna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor