Austria desfăşoară un exerciţiu de securizare a frontierei. 80.000 de imigranţi aşteptaţi să folosească noua „rută balcanică”

Migranţi în UE
Migranţi în UE (Getty Images)

La câteva săptămâni după deschiderea de către imigranţi a unei noi aşa zise „rute balcanice” prin Albania, Muntenegru, Bosnia şi Croaţia, forţele austriece au decis să desfăşoare în 25 iunie, în oraşul de frontieră Spielfeld, un exerciţiu de pregătire pentru securizarea graniţei, în condiţiile în care 80.000 de imigranţi sunt aşteptaţi să călătorească prin noua rută în drumul lor spre Europa de Vest şi Centrală, conform celui mai distribuit ziar austriac Kronen Zeitung.

La exerciţiu vor participa între 600 şi 1.000 de membri ai forţelor de ordine, ai echipei de frontieră “Puma” şi ai armatei federale.

„Situaţia este critică”, a declarat generalul Fritz Lang, director al Biroului Federal de Criminalistică din Austria, care a precizat că zilnic au loc aproximativ 30 de tentative de trecere ilegală a frontierei ţării.

Conform lui Lang, imigranţii sunt în principal bărbaţi tineri şi neînsoţiţi de copii şi soţii, „mulţi dintre ei fiind consideraţi luptători terorişti” – acest lucru necesitând o protecţie mai strictă la frontieră, precizează site-ul de ştiri Zero Hedge.

Austria a construit un gard întărit la graniţa slovenă la sfârşitul anului 2015 după ce un număr mare de solicitanţi de azil au început să se reverse din Slovenia. Aceasta, între timp, a construit un zid la graniţa sa sudică cu Croaţia pentru a bloca sau cel puţin a limita fluxul de imigranţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe