AUR strânge semnături la Cluj pentru demiterea lui Iohannis. Cortul formaţiunii, autorizat de primăria lui Boc

Cort AUR amplasat in centrul Clujului
Cort AUR amplasat in centrul Clujului (Ziar de Cluj)
Ana Ion
03.02.2022

În centrul municipiului Cluj Napoca, într-o zonă unde se circulă intens, a apărut un cort de dimensiune medie al AUR. Cortul este folosit de formaţiunea respectivă pentru a strânge semnături în vederea demiterii preşedintelui Iohannis şi este amplasat cu acordul edilului Emil Boc, care recent l-a primit într-o vizită de curtoazie pe copreşedintele AUR George Simion, relatează Actualdecluj.ro.

Întrebat marţi dimineaţa, la un post local de radio, care este motivul pentru care Primăria Cluj a dat autorizaţie pentru amplasarea cortului AUR pe B-dul Eroilor, Boc a minimalizat subiectul, spunând că oricum demersul AUR „nu e unul constituţional”, pentru că AUR nu poate să strângă semnături ca să-l demită pe preşedintele ţării.

Boc a admis însă că AUR a primit autorizaţie de la Primăria Cluj pentru a-şi amplasa acest cort în centrul oraşului, apreciind că „nu e în afara legilor democratice ca un partid politic să îşi facă strategia şi campania politică aşa cum doreşte”.

„Ei au autorizaţie, nu e în afara legilor democratice să îşi amplaseze cortul politic, să îşi facă strategia şi campania cum doresc. Că eu nu-s de acord cu demersul lor politic, asta e cu totul altceva (…) Demersul AUR n-are oricum fundament constituţional”, a explicat Boc.

Edilul a mai susţinut că de-a lungul timpului au existat destule partide care au cerut autorizaţii ca să-şi amplaseze corturi pentru strângere de semnături, în scopuri precum susţinerea proiectului metroului sau a spitalului regional. Potrivit sursei citate, Primăria nu are însă obligaţia să emită autorizaţie pentru amplasarea unor astfel de corturi, cu atât mai puţin în zona solicitată de un partid.

„Eu chiar m-am şocat că AUR a primit autorizaţie de la Primăria Cluj pentru un loc atât de central. Sigur că există un regulament. Nouă primăria nu ne-a dat niciodată spaţiul pe care l-am solicitat. Se poate să primeşti acolo unde ceri spaţiul sau să-ţi propună Primăria un alt loc, sau se poate să nu primeşti deloc autorizaţie. De regulă, spaţiul e măsurat, cortul trebuie să nu încurce circulaţia şi mai sunt şi alte aspecte tehnice. De cele mai multe ori, Primăria propune altă zonă decât cea solicitată, sau se poate să îţi pună beţe în roate şi să invoce diverse aspecte ca să amâne autorizaţia, sau să nu o emită deloc, şi aceasta este o variantă, de aceea spun că m-am mirat că AUR a primit autorizaţia să-şi amplaseze cortul într-o zonă atât de centrală”, a explicat preşedintele unuia dintre partidele clujene.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor