AUR pierde la CCR: Orban rămâne şef al Camerei Deputaţilor

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

Curtea Constituţională a respins, joi, sesizarea depusă de Grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) privind alegerea lui Ludovic Orban la şefia Camerei Deputaţilor.

În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă.

Liderul AUR George Simion a susţinut, atunci când a anunţat demersul la CCR, că votul din Parlament a avut loc cu grave abuzuri şi cu uzurparea unor calităţi oficiale.

"Protestăm vehement faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la două noaptea, făcând nişte grave abuzuri, uzurpând calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă, care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat, grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la Curtea Constituţională pentru că avem precedente legale", a declarat George Simion.

Reamintim că decanul de vârstă al Camerei Deputaţilor, Lucian Feodorov (AUR), care a condus şedinţa respectivă, a dorit la un moment dat să întrerupă depunerea jurământului de către deputaţi, pe motiv că este obosit. În vârstă de 78 de ani, Feodorov le-a spus colegilor că e în vârstă şi nu mai poate continua, urmând ca şedinţa să se reia a doua azi, adică marţi.

Liderii grupurilor parlamentare au refuzat însă această propunere, astfel că până la urmă au votat cu un minut înainte de miezul nopţii prelungirea zilei de lucru şi au numit un alt preşedinte de şedinţă în persoana lui Ibrahim Hussein, deputat din partea minorităţilor naţionale.

Ulterior, s-a votat pentru şefia camerei Deputaţilor. Fostul premier Ludovic Orban a obţinut 179 de voturi în favoarea sa, pe când Alfred Simonis de la PSD a obţinut doar 110, în vreme ce la Senat, Anca Dragu a obţinut 75 de voturi din partea senatorilor, iar contracandidatul ei, Lucian Romaşcanu de la PSD doar 51 de voturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne