AUR, acuzat de "activităţi antiucrainene sistematice". Ce spun serviciile secrete de la Kiev şi Chişinău despre George Simion

George Simion
George Simion (Captură video)
Loredana Diacu
23.04.2024

AUR se confruntă cu noi acuzaţii venite din Ucraina. Partidul condus de deputatul George Simion, declarat indezirabil în această ţară, ar pregăti provocări care să afecteze imaginea Ucrainei, relatează Europa Liberă. Într-un răspuns pentru publicaţia citată, serviciile de informaţii de la Kiev îl acuză pe Simion de "activităţi antiucrainene sistematice".

Partidul naţionalist Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) ar pregăti o campanie de dezinformare care să creeze impresia că românii din Ucraina ar fi asupriţi, spun oficiali din Direcţia Principală de Informaţii (HUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, pentru publicaţia Kyiv Post.

Aceiaşi oficiali au declarat, sub protecţia anonimatului, că reprezentanţi ai "partidului pro-rus" fac în această perioadă interviuri cu preoţi din satele din regiunile Cernăuţi, Zakarpatia şi Odesa, unde locuiesc cei mai mulţi dintre etnicii români din Ucraina.

De asemenea, AUR este acuzat că intervievează familiile bărbaţilor care servesc în prezent în armata ucraineană, ca parte a pregătirilor pentru operaţiunea de propagandă.

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a respins "dezinformările lansate de serviciul de spionaj ucrainean", printr-un comunicat publicat duminică.

"Regimul de la Kiev [...] se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmăreşte şi intimidarea românilor din Ucraina, precum şi intimidarea Patriarhiei Române", mai spune Târziu.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor