Atletism: Elena Isinbaeva va participa la Liga de Diamant de la Monaco, din 20 iulie

Atleta rusă, Elena Isinbaeva. (JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
01.05.2012

Atleta rusă Elena Isinbaeva, multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană, deţinătoarea recordurilor mondiale la săritura cu prăjina, va participa la reuniunea Herculis de la Monaco, din 20 iulie, contând pentru Liga de diamant, au anunţat promotorii competiţiei.

Monaco va constitui pentru "Ţarina" săriturii cu prăjina ultimul concurs înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra, unde va fi una dintre marile favorite ale competiţiei de atletism.

Sportiva din Rusia, care a revenit în prim-plan după mai multe sezoane dificile, a cucerit titlul de campioană mondială în sală în martie, la Istanbul. În timpul iernii, ea a urcat propriul record mondial indoor la 5,01 m, la Stockholm.

În 2008, Isinbaeva a făcut un mic ocol pe la Monaco, înainte de a participa la Jocurile Olimpice de la Beijing, profitând pentru a stabili un nou record mondial în aer liber (5,04 m), pe care, de altfel, l-a bătut la câteva săptămâni după aceea în China.

În programul reuniunii de la Monaco figurează, deja, jamaicanul Usain Bolt, care va profita, şi el, de rendez-vous-ul monegasc pentru reglajul fin înainte de îmbarcarea pentru Londra.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor