Atletism: Adidas la index în ţările arabe, după ce a sponsorizat un maraton israelian la Ierusalim

(photos.com)
Epoch Times România
06.04.2012

Miniştrii pentru sport şi tineret din ţările arabe au anunţat că statele lor vor boicota compania germană Adidas, producatoare de îmbrăcăminte şi încălţăminte sport, în semn de protest faţă de participarea acesteia la maratonul de la Ierusalim organizat de Israel.

Mai mult, prinţul saudit Nawaf bin Faisal, preşedintele Consiliului arab de miniştri pentru tineret şi sport, a anunţat că ţările din Golf vor boicota producţia tuturor companiilor care au sprijinit recentul maraton de la Ierusalim, nu doar cea a Adidas.

Nawaf bin Faisal a afirmat că guvernul israelian încearcă să convingă lumea de legitimitatea pretenţiilor sale asupra Ierusalimului, oraş pe care încearcă să-l transforme în capitala statului evreu, în pofida rezoluţiilor Naţiunilor Unite.

Anul viitor, a adăugat el, ţările arabe vor organiza un contra-maraton la Ierusalim care va avea loc în aceeaşi perioadă cu maratonul israelian. În plus, astfel de acţiuni se vor desfăşura simultan în toate capitalele ţărilor arabe sub lozinca "Ierusalimul este al nostru".

Maratonul de la Ierusalim a avut loc pentru a doua oară la 15 martie. În capitala israeliană au venit special în acest scop 15.000 de persoane din 50 de state ale lumii. La maraton a luat parte şi primarul Ierusalimului Nir Barkat.

Palestinienii au organizat, în replică, propriul maraton la 19 martie, dar nu au reuşit să adune decât câteva zeci de persoane.

Mişcarea radicală Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a chemat atunci la boicotarea firmei Adidas, principalul sponsor al maratonului israelian. Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP), condusă de moderatul Mahmoud Abbas, a subscris la acest demers.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor