Ateneul Român: Protest faţă de desfiinţarea TVR Cultural

Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) a anunţat că organizează joi, de la ora 19.00, în faţa Ateneului Român din Capitală "Protest cu telecomandă. Un protest împotriva desfiinţării TVR Cultural".

"Iniţiativa ARCEN vine în urma unui val de simpatie faţă de postul TVR Cultural, care s-a manifestat pe reţelele de socializare şi care atrage din ce în ce mai mulţi susţinători din ţară şi din străinătate", relevă comunicatul asociaţiei.

Totodată, ARCEN precizează că prin "Protestul cu telecomandă" se atrage atenţia asupra "crizei instituţiilor publice de cultură din România, asupra crizei valorilor care devine profundă în societatea românească, dar şi asupra faptului că zona culturală românească este supusă presiunilor puterii politice, care încearcă limitarea spaţiului cultural".

De asemenea, prin protestul din faţa Ateneului Român se va semnala "situaţia mass-media românească, care este invadată de divertisment politic, kitsch, ignoranţă, non-valoare şi agresivitate, TVR Cultural fiind singurul post de televiziune cu caracter exclusiv cultural din România, locul apolitic de întâlnire a intelectualilor, a operatorilor culturali şi a oamenilor cu idei constructive".

Protestul faţă de desfiinţarea TVR Cultural are loc între orele 19.00 şi 19.30, în faţa Ateneului Român, iar simbolul fiecărui protestatar susţinător al TVR Cultural va fi o telecomandă.

Pe de altă parte, o petiţie împotriva desfiinţării TVR Cultural, postată vineri pe site-ul petitieonline.ro, a adunat până în prezent peste 5.400 de semnături.

TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3, conform Programului de redresare economică a Televiziunii Române, adoptat vineri de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne