"Atât de îngrozitor": Iniţiatorul petiţiei privind recoltarea de organe doreşte ca SUA să acţioneze

Dr. Alejandro Centurion, neurolog, a declarat pentru postul TV New Tang Dynasty că discrepanţa dintre numărul real al transplanturilor de organe din China şi cifrele oferite arată că se petrece ceva.
Dr. Alejandro Centurion, neurolog, a declarat pentru postul TV New Tang Dynasty că discrepanţa dintre numărul real al transplanturilor de organe din China şi cifrele oferite arată că se petrece ceva. (NTDTV)

Unul dintre doctorii iniţiatori ai unei petiţii către Casa Albă ce caută să stopeze recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong din China a spus că SUA trebuie să acţioneze pornind de la ansamblul considerabil de dovezi care au ieşit la iveală în ultimii cinci ani.

Este un fapt binecunoscut că statul chinez prelevă organe de la prizonierii executaţi. Însă, în anul 2006, pentru prima dată, s-a raportat că adepţii şcolii Falun Gong - un tip de practică meditativă care a dobândit popularitate în China înainte ca Partidul Comunist să lanseze o persecuţie împotriva acesteia în 1999 - sunt pur si simplu ucişi pentru organele lor, ceea ce constituie o crimă împotriva umanităţii. Se consideră că zeci de mii de practicanţi Falun Gong au fost omorâţi pentru organele lor, care mai apoi au fost vândute.

"Principala dovadă este însăşi discrepanţa dintre numărul de organe transplantate în China şi numărul de organe disponibile," a afirmat medicul neurolog Alejandro Centurion pentru postul de televiziune New Tang Dynasty.

Prelevarea de organe în China

Centurion a afirmat că acest factor, precum şi alte dovezi: "m-au convins atât pe mine, cât şi pe mulţi alţi medici că aceste crime au loc cu adevărat."

Dezvoltând subiectul, Centurion a subliniat că, la cerere, celor ce practică "turismul transplanturilor" în China li se promite un organ în câteva săptămâni, sau chiar câteva zile. Totuşi, durează ani de zile ca să obţii un organ în alte ţări.

"Aceste crime sunt atât de îngrozitoare încât, atunci când oamenii aud despre ele, chiar le vine greu să creadă," a mai spus Centurion.

Încă din 2006, anchetatorii cred că majoritatea zecilor de mii de organe folosite pentru transplanturi în China au provenit de la prizonieri de conştiinţă, mai precis de la practicanţii Falun Gong, care formează majoritatea celor întemniţaţi.

Dr. Arthur Caplan:"Este o încălcare gravă, gravă. În mod cert, mai rău decât atât nu se poate. Noi nu acceptăm crima pentru obţinerea de organe. Este un principiu fundamental al eticii medicale care nu îţi permite să faci aşa ceva"

Medicul neurolog a mai afirmat că oficialii din Statele Unite deţin cel mai probabil informaţii despre recoltarea de organe din China. Petiţia "Noi, oamenii" adresată Casei Albe, pe care Centurion a lansat-o pe 2 decembrie, îi cere preşedintelui Barack Obama să facă publice aceste informaţii.

"În calitate de lider mondial în respectarea drepturilor umane," este scris în petiţie, "Statele Unite au o obligaţie morală să dezvăluie aceste crime, să le pună capăt şi să se asigure că făptaşii sunt aduşi în faţa justiţiei."

Alt iniţiator al petiţiei este dr. Arthur Caplan, care conduce Departamentul de Bioetică din cadrul Centrului Medical Langone al Universităţii din New York. Acesta a declarat pentru The Epoch Times la începutul lunii curente că speră ca petiţia să pună capăt practicii de recoltare a organelor din China.

"Este o încălcare gravă, gravă. În mod cert, mai rău decât atât nu se poate. Noi nu acceptăm crima pentru obţinerea de organe. Este un principiu fundamental al eticii medicale care nu îţi permite să faci aşa ceva", a afirmat Caplan.

"Şi mai ştim că oamenii pe care îi ucid nu au altă vină decât faptul că au o viziune care nu îi place guvernului. Astfel că este şi mai rău, dacă [asta] mai e cu putinţă. Era suficient de rău şi aşa, dar când vezi cum oamenii sunt omorâţi la comandă, ... omorâţi din motive îndoielnice, este încă şi mai rău."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe