Atacuri asupra bisericilor din Kenya au ucis mai multe persoane

Duminică, atacatori mascaţi au ucis cel puţin 17 persoane în atacuri cu arme şi grenade asupra bisericilor dintr-un oraş kenyan folosit ca bază pentru operaţiunile împotriva insurgenţilor din Somalia cu legături Al-Qaeda, potrivit unui raport Reuters.

Cel puţin 45 de oameni au fost răniţi în atacurile simultane din Garissa, în partea de nord a ţării est-africane, în care au avut loc o serie de explozii, începând cu luna octombrie a anului trecut când Kenya a trimis trupe în Somalia, pentru a zdrobi militanţii Al Shabaab.

Poliţia a declarat că atacurile ar fi putut fi efectuate de simpatizanţi sau bandiţi Al Shabaab, dar era prea devreme să se ştie cu exactitate. În interiorul Somaliei, Al Shabaab a refuzat să comenteze.

Doi poliţişti s-au aflat printre cei morţi.

Acestea au fost cele mai recente atacuri asupra credincioşilor creştini din Kenya, după ce doi oameni au fost ucişi în explozii cu grenade, în martie şi aprilie.

Dar atacurile coordonate de duminică asupra bisericilor, seamănă cu tactica militanţilor islamişti din Nigeria, grupul Boko Haram, care a ucis sute de oameni de cealaltă parte a continentului.

Alte explozii din Kenya au lovit cluburi de noapte şi staţii de autobuz din capitala Nairobi, oraşul de coastă Mombasa şi zonele din apropierea frontierei cu Somalia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe