Assad face declaraţii pentru presă. Aruncă responsabilitatea refugiaţilor pe Europa

Un membru al Armatei Siriene de Eliberare ţine un portret arzând al preşedintelui Bashar al-Assad în Al-Qsair, arhivă
Un membru al Armatei Siriene de Eliberare ţine un portret arzând al preşedintelui Bashar al-Assad în Al-Qsair, arhivă (Alessio Romenzi / AFP / Getty Images)

Europa este responsabilă pentru criza continuă a refugiaţilor, din moment ce a susţinut terorismul în Orientul Mijlociu, a declarat preşedintele sirian Bashar al-Assad, conform agenţiei ruse de ştiri Sputnik.

Assad a făcut aceste afirmaţii în cadrul unui interviu acordat presei ruse, făcând referire la suportul occidental pentru aşa zisa opoziţie moderată din Siria.

În plus, liderul sirian a învinuit Europa pentru că desfăşoară o politică cu standarde duble.

„Poţi simţi tristeţe pentru moartea unui copil înecat în mare dar nu şi pentru miile de copii care au fost ucişi de terorişti în Siria? Şi, la fel pentru bărbaţi, femei şi vârstnici? Aceste standarde europene duble nu mai sunt acceptabile”, a susţinut Assad.

Violenţa continuă din Siria a forţat aproximativ 11 milioane de oameni să îşi părăsească locuinţele, dintre care câteva sute de mii au încercat să ajungă în Europa pentru o viaţă mai bună.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe