Arpad Paszkany a anunţat că nu mai are acţiuni la CFR Cluj

(FRANCK FIFE / AFP / Getty Images)

Finanţatorul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, a anunţat joi că s-a retras, deja, de mai multe luni din conducerea grupării din Gruia şi că în prezent are doar calitatea de suporter al echipei şi de prieten al clubului.

''Aşa am convenit, ca să lăsăm pe sfârşitul campionatului această conferinţă de presă, dar începând din ianuarie 2014 eu mi-am cedat acţiunile unui grup de firme care pe mai departe să asigure clubului bugetul necesar pentru o prezenţă constantă şi cât mai consistentă atât în campionatul României, cât şi pe plan internaţional. Pe mai departe sperăm să reuşim să atragem şi un capital care să ne permitem să ne plasăm pe o altă orbită'', a declarat Arpad Paszkany într-o conferinţă de presă.
Acesta a explicat că a încercat timp de mai mulţi ani, din 2010 până în prezent, să găsească un investitor de talie internaţională, care să poată susţine CFR la nivelul de performanţă atins în trecut.


''Din 2001 şi până în 2011 ceea ce a reuşit CFR Cluj cred că este un record în ceea ce reprezintă fotbalul european, au fost mulţi bani investiţi şi multă, multă muncă. Clujenii şi ardelenii, acum poate 10 ani, nici nu şi-ar fi permis să viseze să cânte imnul Ligii Campionilor, de trei ori în şase ani, pe un stadion din Cluj. Bineînţeles, vedeţi că lumea se schimbă, sunt din ce în ce mai mulţi bani în fotbalul internaţional, din 2012 şi eu m-am gândit foarte realist dacă noi dorim să creştem din punct de vedere valoric şi al cotaţiei acest club atunci am avea nevoie de un investitor, cel mai probabil din afara graniţelor ţării, care să aibă apetit pentru fotbal. În acest sens chiar în 2012 una dintre prestigioasele companii internaţional ne-a căutat să ne facă o prezentare în încercarea de a atrage un grup de investitori'', a spus Paszkany.
Fostul finanţator al CFR Cluj a explicat că nu a reuşit să găsească un investitor aşa cum era necesar, deşi a fost aproape de a reuşi de două ori. Paszkany a mai afirmat că şi în prezent mai sunt deschise canale de discuţii cu diverse entităţi, mai ales din zona arabă, care să aibă şi un interes legat de fotbal şi care să fie dispuse să sprijine o echipă de fotbal.


''Este foarte frumos să câştigi de trei ori campionatul, de trei ori cupa, două supercupe, dar visul meu rămâne pe mai departe un upgrade al lui CFR şi o participare la nivel internaţional. Şi pentru asta, adevărul este că avem nevoie de o infuzie de capital de cel puţin 25-30 de milioane de dolari pe an timp de vreo cinci ani. M-aş fi bucurat ca în perioada 2012-2014 să fi reuşit să atragem un asemenea investitor, cu sau fără noi. Din păcate acest lucru nu s-a reuşit, au fost vreo două momente în care am fost destul de aproape. Discuţii mai sunt deschise legat de acest lucru, dar sper ca şi participarea în cupele europene să ajute la integrarea unui investitor european din afara graniţelor ţării'', a spus Paszkany.
În acest moment CFR Cluj este susţinută financiar de un grup de firme româneşti, pentru care s-a constituit o societate cu 29 de acţionari, iar sponsorul principal al echipei rămâne firma Energobit. Firmele care compun grupul de susţinători al echipei CFR provin din domeniul financiar, IT, imobiliare şi agricultură. Paszkany a declarat că cesionarea acţiunilor s-a făcut fără valoare, în schimbul promisiunilor că grupul de noi acţionari vor susţine echipa.
Clubul CFR Cluj are o datorie de 2 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport