Armand: Ministrul Cercetării a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene din orgolii politice

Clotilde Armand
Clotilde Armand (Florin Chirila/Epoch Times)

Edilul Clotilde Armand l-a acuzat pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, liberalul Sebastian Burduja, că a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene "din orgolii politice, fără nici un argument, fără niciun fel de explicaţii”.

Concret, Armand acuză că actuala coaliţie PNL - PSD blochează în Consiliul Local investiţiile din Sectorul 1 în toate domeniile - şcoli, sănătate, infrastructură, mediu - la ordine primite de sus.

Redăm postarea edilului:

"Ministrul Cercetării şi al Digitalizării (actualmente preşedintele filialei PNL Sector 1) a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene... din orgolii politice, fără nici un argument, fără niciun fel de explicaţii.

Vă spuneam zilele trecute că actuala coaliţie PNL - PSD blochează în Consiliul Local investiţiile din Sectorul 1 în toate domeniile - şcoli, sănătate, infrastructură, mediu - la ordine primite de sus. Şi pentru a vedea cum această alianţă toxică a fost constituită împotriva comunităţii locale, vă dau exemplu un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), în valoare de 4 (patru) milioane lei, care a fost respins, săptămâna trecută, de consilierii liberali şi social-democraţi.

Un proiect complex prin care sunt implementate mai multe strategii esenţiale pentru dezvoltarea Sectorului 1 şi prin care vrem să transpunem în practică principiile bunei guvernări la nivelul administraţiei locale:

- Strategia IT a Primăriei Sectorului 1- cu o componentă importantă de digitalizare;
- Strategia Smart City a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti 2023-2030;
- Strategia de comunicare a Primăriei Sectorului 1 2023-2030- care vizează inclusiv realizarea unui website inovativ pentru administraţia locală, publicarea de seturi de date în format deschis şi realizarea unui manual de identitate;
- Proceduri simplificate pentru reducerea birocraţiei, corelate cu un plan de simplificare a procedurilor administrative;
- Cursuri de formare în management strategic pentru funcţionarii din Primăria Sectorului 1;
- Programul Anual de Activitate al Consiliului Local (PAACL) 2024 (un instrument de planificare anuală a activităţii autorităţii deliberative locale; pentru a putea fi introduse în PAACL, proiectele de hotărâri trebuie să îndeplinească anumite condiţii de maturitate şi oportunitate).

Din respect pentru cetăţeni, voi reveni cu acest proiect în Consiliul Local. Le transmit consilierilor PNL şi PSD că reforma în Sectorul 1 este ireversibilă şi că a venit momentul să lase deoparte interesele politicianiste şi să voteze pentru locuitori." scrie, pe Facebook, Armand.

Consilierii PNL Bucureşti neagă acuzaţiile. Anunţă că o dai în judecată pe Clotilde Armand

Redăm poziţia PNL Bucureşti

abuz constatat şi de echipa de control a Instituţiei Prefectului prin Raportul nr. 9818 din 05.05.2022ignorat de asemenea de doamna primarAtitudinea primarului este de dispreţ total faţă de cetăţeni şi lege. De doi ani vedem numai circ şi scandal. Singura mare realizare a fost alocarea a 100 de milioane de lei pentru panseluţe la ultima rectificare bugetară, în timp ce sectorul se scufundă în mizerie şi incompetenţă administrativă.

Referitor la postareaClotilde ARMAND Proiectul de Hotărâre privind aprobarea demarării procesului de digitalizare în administraţia publică a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, denumit şi aprobarea contractării, din surse externe, a unui serviciu IT pentru Implementare nr. K2-103, proiect al consilierilor PNL la iniţiativa preşedintelui PNL Sector 1, Ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Acest proiect nu a făcut obiectul şedinţei din 29 iulie 2022pentru perioada 2022-2023pentru perioada 2022-2023pentru perioada 2022-2023proiectul fiind incompletMai mult decât atât, ANUNŢUL nr. M3-152/28.06.2022 de pe site-ul insituţiei la Secţiunea Proiecte în dezbatere publică a fost postat proiectul cu Aşa cum uşor se poate observa, termenul de dezbatere nu s-a încheiatOdată cu cu „trategia” pentru perioada 2022-2023 s-a efectuat şi o evaluare a activităţii interne a aparatului primarului prin chestionare, evaluare care nu a fost adusă în niciun fel la cunoştinţă consiliului local, deşi prezintă un mare interes.